LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 februari 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 februari 2019

goud, goudprijs

Het Nederlandse kabinet vond bij monde van Staatssecretaris Mona Keijzer in december dat de berichten over een 330 euro hogere energierekening per huishouden bangmakerij was. We zijn nu voorbij halverwege februari en helaas blijkt de hogere rekening realiteit te zijn geworden. Mag deze staatssecretaris nog blijven zitten?

De goudprijs begint nu ‘los’ te komen, hetgeen ook goed zichtbaar is in de aandelenkoersen van de goudaandelen. De goudaandelen stegen veelal tussen de 3 en 5% terwijl goud in dollars gemeten gisteren 1% in waarde steeg.

Ford gaat stoppen met het verkopen van vrachtwagens in Zuid Amerika. Het is een markt waar ze het al lang moeilijk hebben en daarom nu het besluit om er helemaal mee te stoppen.

Steeds meer Amerikanen schrikken zich rot nu ze hun belastingen moeten invullen. Door het wegvallen van veel afschrijvingsposten hebben ze te weinig belasting betaald en in plaats van de jaarlijkse belastingmeevaller constateren ze nu dat ze soms heel fors bij moeten betalen.

De vraag naar de Tesla Powerwall is zo groot dat het bedrijf niet in staat is om aan deze vraag te voldoen. Heel het idee van de Powerwall is een briljante marketing strategie. Andere bedrijven bieden vergelijkbare systemen aan, maar lang niet zo sexy als de Powerwall is aangekleed.

De Amerikaanse auto industrie heeft er bij Trump op aangedrongen om geen extra importheffingen in te voeren. Het raakt dan namelijk ook de Amerikaanse economie omdat door de 25% hogere prijzen van nieuwe auto’s de omzet compleet zou kunnen wegvallen en daarmee de werkgelegenheid ook. Mensen kunnen de aanschaf van nieuwe auto’s uitstellen of ze kiezen voor tweedehands. In beide gevallen raakt dat de economie behoorlijk zwaar.

29 maart komt er weer een presentatie Daytrading door Aloys Mattijssen in Best. Kijk op Beursopmaat.nl voor meer informatie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *