LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 augustus 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 augustus 2019

auto, veiling

Trump overweegt om Samsung invoerrechten op te leggen omdat… Apple dat graag wil. Apple is namelijk wel slachtoffer van de invoerrechten en Samsung als Koreaanse onderneming niet. Wetende dat de invoerrechten het enige trucje van Trump is…

De top van de gekte lijkt onderhand bereikt te zijn. Een Porsche uit 1938 had tenminste 20 miljoen dollar moeten opbrengen, maar het hoogste bod was ‘slechts’ 17 miljoen. De verkoop ging daarop niet door en heel de autoveiling werd een flop.

Enkele soorten Apple MacBook laptops mogen nu niet in vliegtuigen omdat de batterijen kunnen ontploffen. Toen het Samsung overkwam was de Amerikaanse media er groots bij. Nu het Apple overkomt, is er amper aandacht voor en lopen gebruikers pas op het vliegveld tegen het feit aan dat hun apparaat niet mee mag.

Er is met een drone een aanslag gepleegd op een olieveld van Saoedi Arabië. De aanval werd uitgevoerd door opstandelingen uit Yemen, maar ongetwijfeld zal het de komende dagen wel weer richting “de schuld van Iran” gebracht gaan worden.

Het gaat goed met het aandeel Goldmoney. De winst nam bruto met 98% toe. Netto was de winst +168%. Het klinkt mooi, maar de omzet nam wel af. Ik verwacht echter door de hernieuwde aandacht voor edelmetalen dat de omzet weer gaat toenemen.

Amazon gaat de Franse belastingen doorrekenen aan de Franse klanten… Dit wordt gebracht als wereldnieuws, maar hadden we iets anders verwacht? Het is een goede zaak, want Franse aanbieders moeten dat ook doen. Eindelijk dus eerlijker handel!

Nog altijd zijn er plannen om Saidi Aramco naar de beurs te brengen. In mijn ogen zou dat de grootste scam van de geschiedenis worden. Hun olievoorraad is ondanks 50 jaar productie alleen maar gestegen. Een heel onwaarschijnlijke zaak.

De goudprijs is gisteren weer onder de $1500 gekomen. Nog altijd verwacht ik hogere koersen, maar vergeet niet, in euro’s zitten we vlak bij de hoogste koers ooit. Het is dus heel normaal dat er wat moeite is om door dat niveau heen te breken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *