LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 sept 2020

  • Tesla gaat “binnenkort” 66% omlaag in waarde. Zie de video die ik daarover gemaakt heb.
  • Sanofi had een Corona vaccin in ontwikkeling. Een proef wees aan dat er TOTAAL GEEN EFFECT was. Ze hadden dus net zo goed zetmeel kunnen gebruiken en het marketen als een Corona Vaccin! Ontluisterend is dit. Hoe veel “onderzoek” heeft het gevraagd om een compleet waardeloos product op te leveren?
  • Het Chinese oliebedrijf China Petroleum & Chemical maakte haar resultaten bekend. De omzet was -31,3%. Financieel gezien staat het bedrijf er nog wel goed bij.
  • Barrick Gold en AngloGold verkopen hun 80% belang in de Morila mijn in Mali aan Mali Lithium Ltd. De verkoop rond de 22 tot 27 miljoen dollar opbrengen. De mijn is bijna uitgeput en dient nu als opslagplek en grondstofverwerkingslokatie. Het plan was de mijn volgend jaar definitief te sluiten.
  • Facebook is het niet eens met regulering in Australië en dreigt nu de service in dat land te beperken. Tijd voor Australiërs om een ander Social Media netwerk te gaan gebruiken! Overigens is de ruzie niet zonder controversie. De nieuwe regels worden namelijk ondersteund door Rupert Murdoch en dat is ook geen lieverdje.
  • De spanning tussen India en China neemt toe nu China troepen naar de regio heeft gestuurd. Volgens India is China de grens letterlijk aan het verleggen. Het is een heel koude en onherbergzame regio waar nooit iemand wat mee wilde, tot er in de bodem de nodige bodemschatten aanwezig bleken te zijn.
  • Volgens Klaas Knot, de directeur van DNB moet er meer gedaan worden om de economieën van de eurozone even sterk te maken. Een leuke uitspraak, maar zoals ik recent al in een video aanhaalde, geld stroomt naar het midden. Daar doe je niets aan, zo werkt ons systeem nu eenmaal. Wil je dat veranderen, dan moet je, zoals Nederland ooit deed, overheidsdiensten en commerciële activiteiten gedwongen herhuisvesten in de periferie. Nederland deed dat met het ABP en de PTT. We wilden dat recent doen met de mariniers, maar dat is nu afgeblazen.
  • Daytrading voor particulieren. Aanstaande vrijdagmiddag een live sessie door Aloys Mattijssen in Best. Lees hier verder
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *