LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 oktober 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 oktober 2023

  • Morgen ga ik in het lunchwebinar de voor en nadelen van Dividend aandelen bespreken. Klik hier om er morgen om 12:30 uur live bij te zijn.
  • Er komt nu geen shut down in de VS. Op het allerlaatste moment heeft het Congres een uitstel van 45 dagen goedgekeurd. Een winst voor de VS en de wereld en een verlies voor MAGA dat heel graag chaos had willen hebben.
  • In de VS is Dianne Feinstein op 90 jarige leeftijd overleden. Ze was ooit burgemeester van San Francisco en daarmee de eerste vrouw in die functie. Ze was ook de eerste vrouwelijke senator voor Californië. Ze was op haar 90e nog altijd een zittende Democratische senator. Helaas echter al enkele jaren vreselijk dement, maar ze weigerde haar zetel op te geven. Jammer dat haar prachtige loopbaan de laatste jaren zo besmeurd werd door haar ziekte en haar weigering haar zetel op te geven.
  • De nieuwe iPhone 15 kan zeker in de eerste dagen na aanschaf door een softwarefout veel te heet worden. Foutje bedankt. Apple werkt aan een oplossing.
  • Nederland produceert geen Gronings gas meer. Daarmee is na 60 jaar de gaskraan weer dicht. Het was een zegen voor Nederland, maar helaas is alle welvaart vanuit Groningen in feite ook al opgemaakt. De Noren deden het in mijn ogen slimmer en creëerden ook een enorme beleggingsfonds waarmee ze nog heel lang kunnen blijven profiteren van hun olie en gas rijkdom. Wij maakten het eigenlijk allemaal op en creëerden daarmee een goed lopende economie, maar geen spaarpot.
  • Volgens de Wereldbank zal de economie in Oost Azië minder groeien dan ze eerst hadden voorzien. De reden is dan toch vooral het feit dat China enorm tegenvalt.
  • Volgens Goldman Sachs is de behoefte aan olie en koper in China aan het groeien. Ik denk dat ze behoorlijk overdrijven. Er is uiteraard een behoefte en het is logisch dat die behoefte enorm is. De extra groei van de vraag vanuit puur China zie ik echter nog niet. China’s economie heeft het zwaar en dat zie ik vooralsnog niet veranderen. De wereld heeft wel behoefte aan meer olie en meer koper. Dat is geen verrassing. Dus uiteindelijk zal de vraag toenemen, maar een extra vraag puur uit China zie ik voorlopig niet gebeuren. Het zou me dus niet verbazen als hun volgende analyse is dat de vraag vanuit China is tegengevallen. Dat terwijl de totale vraag in de wereld dan wel is toegenomen.
  • In Slowakije is een pro Russische populist met 23% van de stemmen de winnaar van de verkiezingen geworden. Oost Europa heeft nog altijd een deel van de bevolking die profiteerde van de Russische bezetting en die de situatie van voor 1989 dus helemaal niet zo erg vonden. Fico won dan ook vooral door stemmen uit de provincies, niet uit de steden.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *