LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 oktober 2018

– Ryanair heeft aangegeven dat ze de vele stakingen van Nederlands personeel zo zat is dat ze besloten heeft om niet langer vanaf een eigen basis in Eindhoven te vliegen. Als omwonende van het vliegveld ben ik daar niet rouwig om. Het moet altijd minder bij de prijsvechter en veel extra werkgelegenheid voor de regio levert het niet op. Van de 155 vluchten per week van Ryanair blijven er na het vertrek nog altijd 130 over. Het verschil is dat de vliegtuigen hier niet meer gestationeerd zijn en Ryanair dus ook niets meer te maken heeft met Nederlandse wetgeving rondom bijvoorbeeld arbeidsrecht. In feite vertrekt de eerste vlucht niet meer vanaf hier en komt de laatste hier niet meer aan.
– Het aandeel Tesla opende gisteren zo’n 18% hoger. Beleggers zijn blijkbaar blij dat Elon Musk wel mag aanblijven als CEO.
– Californië heeft net-neutraliteit weer heringevoerd. De federale overheid (regering Trump) heen hen daarop aangeklaagd. Netneutraliteit houdt in dat je niet toegang tot Internet kan kopen omdat je de rijkste bent. Schaf je het af, dan kan bijvoorbeeld Fox of Facebook bij jouw provider het grootste deel van het verkeer kopen. Je kan dan in theorie nog wel andere websites bezoeken, alleen de snelheid richting die andere sites is dan zo laag dat het niet te doen is. Via die weg kunnen de machtigste organisaties nog makkelijker je Internet bepalen. De regering Trump wil dat. Europa en Californië willen dat pertinent niet.
– Akzo Nobel gaat 5,5 miljard aan haar aandeelhouders uitkeren. De verkoop van Speciality Chemicals is rond. Blijkbaar hebben ze geen behoefte aan het geld om er mee te ondernemen.
– Het beoogde begrotingstekort van Italië valt niet goed in de rest van Europa. Italië heeft al de grootste schulden en daar komt dan een niet sluitende begroting boven op. Het gevaar is dat het net als in Griekenland enorm uit de hand loopt.
– Trump is heel tevreden met de nieuwe NAFTA deal. De inhoudelijke verschillen zijn zo klein, dat het duidelijk is dat het hem meer over de nieuwe naam van de overeenkomst gaat, dan over de inhoud. Hij wil nu eenmaal graag zijn naam overal op hebben staan. Al die onrust omdat één alpha mannetje graag zijn naam wil lezen.


– Spanning in de Zuid Chinese zee. Een Amerikaanse destroyer kwam afgelopen weekend binnen de 12 zeemijl van een door China bezet eiland. China heeft daarop ook een schip gestuurd om de Amerikanen te waarschuwen.
– Gisteren heeft Mooie Beursdag twee nieuwe posities ingenomen. In de Mooie Beursdag nieuwsbrief ook een artikel over het NIET aanpassen van uw huis ivm de gastransitie. Op nu.nl lees je juist dat je nu wel actie moet ondernemen. Wij hebben een andere visie. Eén die geld gaat besparen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *