LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 maart 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 maart 2017

In de VS is door de Democraten het afreden van minister Jeff Sessions gevraagd. Ook hij had contact met de Russen en hij verzweeg dat tijdens de hoorzittingen die plaatsvonden bij zijn aanstelling. De beerput gaat langzaam steeds verder open en ook Nederland heeft er een rol in gespeeld omdat een deel van de contacten hier in het land werd gelegd. Saillant details: Deze Jeff Sessions leidt zelf het onderzoek naar de contacten tussen team Trump en de Russen!


– AB InBev heeft een slecht jaar achter de rug. Zo verkochten ze 2% minder bier. De totale omzet liep wel 2% op, omdat ze hun nadruk wat meer verlegden naar de premium bieren. De netto winst halveerde tot 4,9 miljard dollar.
– In Duitsland is de inflatie opgelopen tot 2,2%. Die oplopende inflatie is een ramp voor spaarders, want het spaargeld heeft dus in een jaar tijd 2.2% minder koopkracht gekregen.
– Het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco zag de omzet de laatste maanden verder stijgen. Ten opzichte van een jaar eerder was de omzetgroei 6%.
– Nederlandse detailhandelaren zijn gemiddeld genomen tevreden over de omzet in 2016. Deze was namelijk 4,3% hoger dan de omzet een jaar eerder.
– De IPO van Snap is uitgekomen op een koers van $17 per aandeel en dat is hoger dan eerst werd gedacht. Het bedrijf heeft nog altijd geen idee hoe ze ooit winstgevend moeten worden. Dat weerhield beleggers er niet van om massaal in te schrijven. Is dit de 1999 gekte in herhaling?
– Een Japans banken consortium bestaande uit 47 banken is van plan om de blockchain technologie van een Google startup te gaan gebruiken. Het banken consortium vertegenwoordigd 30% van alle Japanse banken. Het voordeel voor deze overwegend kleinere banken is dat ze dan niet langer afhankelijk zijn van de dure technologie van de grote banken.
– De Canadese stad Vancouver is niet erg blij met de opening van een Trump tower hotel in haar stad. Volgens de burgemeester is de naam Trump die nu boven de stad uittorent een baken voor seksisme, leugenachtigheid en meer zaken die pertinent niet staan waar Vancouver voor staat. De Canadezen hopen dat het project onsuccesvol is en dat Trump tower dan vanzelf de deuren gaat sluiten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *