LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 juni 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 juni 2023

  • Met een twee derde van de stemmen ‘voor’ is ook in de Amerikaanse Senaat ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond. Daarmee is een eventuele financiële crisis afgewend. Triest dat het hoogtepunt van de Amerikaanse politiek het afwenden van een dieptepunt is.
  • De Amerikaanse beurzen sloten gisteren gemiddeld een half procent hoger.
  • Meta heeft enkele dagen voor de lancering van Apple’s nieuwe koptelefoon haar eigen versie gelanceerd. Ik vindt het nogal triest dat zelfs een koptelefoon nu al zo belangrijk is dat je er de wereldpers mee kan halen en dat je als meet machtige bedrijven in de wereld een wedstrijdje hebt wie als eerste het product weet te lanceren. Een koptelefoon! Lekker belangrijk.
  • Eli Lilly is op dit moment het grootste medicijnmakers bedrijf in de wereld. Dit is dan puur gekeken naar de beurswaarde. Het aandeel steeg gisteren 1,64% en daarmee werd het bedrijf 414 miljard dollar waard.
  • In China zijn ze begonnen aan het boren van een tien kilometer diep boorgat. Wat willen ze bereiken? Ze hopen meer inzicht te krijgen in mineralen in de diepe aardlagen en ze hopen er meer inzicht over aardbevingen door te verkrijgen. Het is overigens niet het diepste gat dat ooit geboord is. In Rusland werd in 1970 het Kola borehole geboord. Dat kwam 11.034 meter diep. In 1970 bewees dat Kola gat definitief dat er tektonische platen bestonden. De Chinezen zullen zeer waarschijnlijk niet door de mantel gaan boren. Die is namelijk gemiddeld 30 kilometer dik.
  • In het VK weigert de regering een onderzoeksrechter inzage te geven in SMS’jes van Boris Johnson. De verwachting is dat er nog meer schandalen uit zouden voortkomen als die SMS’jes openbaar zouden worden.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *