LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 februari 2017

NN Group zet haar overnamebod op Delta Lloyd door. Aandeelhouders Delta Lloyd hebben tot 7 april de tijd om hun stukken aan te bieden. NN biedt 5,40 per aandeel Delta Lloyd. De Delta Lloyd directie is akkoord met het bod en ook de Ondernemingsraden zijn akkoord. Ik zie voor de aandeelhouders dus geen reden om niet akkoord te gaan met dit bod.
– Mexico is nu zo kwaad op Trump dat een voormalige minister de drugskartels heeft gevraagd om hun pijlen op de VS te richten. De oorlog gaat er komen, alleen ze zal anders gevoerd worden dan ooit tevoren. Dat krijg je als je hele volkeren schoffeert. Gelukkig dat Trump volgens zijn volgers een ‘verbinder’ is. Hij kan de pleisters binnenkort wel gaan halen, want er zal zat te ‘verbinden’ zijn als het zo doorgaat. Overigens heeft Trump geopperd om Amerikaanse soldaten Mexico binnen te laten vallen om de drugskartels uit te schakelen. Gezien de gespannen relatie met Mexico zou zoiets als een oorlogsdaad gezien moeten worden.
– ING Groep heeft in het vierde kwartaal maar liefst 1,4  miljard euro winst gemaakt. Na enkele eenmalige posten werd het een netto winst van 595 miljoen euro. Er werd ter waarde van 138 miljoen aan foute leningen afgeschreven. Wereldwijd verkreeg ING Groep in 2016 anderhalf miljoen nieuwe klanten. Over heel 2016 verdiende ING ook maar liefst 5 miljard euro.
– In Zuid Afrika denken ze aan de suiker belasting. Drank met duiker moet dan een extra belasting op komen. Ik vraag me dan af, waarom alleen op drank? Doe het dan op al het voedsel waar suiker in zit. Dat is 98% van het ingepakte voedsel. Dat moet toch bergen belasting kunnen opleveren en is de beste weg om mensen weer meer zelf te laten verbouwen en eerlijke streekproducten te laten kopen.
– De Australische premier en president Trump hebben elkaar niet kunnen vinden. Volgens Trump was het zijn slechtste telefoongesprek met een bevriend staatshoofd. Het breekpunt in het gesprek was een toezegging die Obama als president gedaan heeft en die Trump nu niet wil nakomen. Hier gaat het om het instituut en niet om de persoon. Trump zou toezeggingen van eerdere presidenten moeten nakomen, ondanks dat hij het er niet mee eens is.
– De FED heeft gisteren aangegeven de rente ongemoeid te laten. Voor de FED is de mogelijke beleidswijziging van de nieuwe regering Trump een belangrijk punt. Mogelijk moet de FED daarop haar beleid gaan aanpassen. De vorige regeringen lieten zich veel meer door de FED leiden. De FED heeft Trump nog totaal niet in haar greep. Hij zit er ook pas twee weken, dus ze hebben ook nog amper aan kans gehad hun wil er bij hem door te drukken. Hou er rekening mee dat de FED al honderd jaar de dienst uitmaakt. Die laten zich niet als een kleuter in de hoek zetten door een onervaren nieuwe president.
– Blackrock heeft haar belang in DSM teruggebracht naar 4,99%. Dat was eerder 5,12%. Opvallend is dat haar stemrecht blijkbaar wel is toegenomen. Dat was 5,86% en is nu blijkbaar 6,01% geworden. Vreemde zaak.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *