LADEN

Typ om te zoeken

Brexit biedt kansen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Brexit biedt kansen (Tom Lassing)

De relatie tussen het VK en de EU zal met de Brexit veranderen. Veranderen is altijd eng, maar het hoeft niet negatief te zijn. De Engelse economie kan zich na de Brexit veel vrijer gaan gedragen en dat kan de creativiteit in het verenigde Koninkrijk doen toenemen. Ze klaagden daar constant over de regeltjes vanuit Brussel. Als die regeltjes vervallen, dan moet ze dat toch als een warme douche overkomen?
Europa krijgt, met het vertrek van de financiële hub die Londen nu eenmaal is, de kans zelf meer zo’n financiële hub te ontwikkelen. Dat kan voor het continent heel positief uitpakken. Banken en financiële instanties zijn onder dit geldsysteem nu eenmaal de best verdienende instanties die er bestaan. Immers, de creëren gratis geld en kunnen er daarna rente voor vragen. Wat wil je nog meer?
Wat ik helaas vrijwel overal mis, is het feit dat de Brexit vanuit het feit dat er zeker zaken gaan veranderen dus ook enorme kansen gaan komen. Laten we vooral eens stoppen met het zoeken naar de beren op de weg. Het is tijd om het vertrek van het VK als een prachtige kans te zien op een nieuwe markt alwaar onder nieuwe regels ook nieuwe producten hun weg kunnen gaan vinden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *