LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 feb 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 feb 2024

  • Gisteren flinke koersstijgingen voor uraniumaandelen. Jack Hoogland en ik zijn al lang fan van die aandelen en nu zien we weer een golf van stijgingen de revue passeren. Gemiddelde stijging gisteren 7%. De vraag is nu aan iedereen die het eerder te vroeg vond of je dan nu nog alsnog gaat instappen? Of is het nu weer te laat voor je? Dat is voor mij de reden om liever altijd iets te vroeg te zijn
  • Rusland heeft recent het Internet in Oekraïne onklaar gemaakt. Als vriendelijke beweging terug hebben Oekraïense hackers hetzelfde in Rusland gedaan.
  • In januari ontving ik 779,81 euro aan rente op mijn NEO Finance account. Ik had eigenlijk 846,08 moeten krijgen. Het verschil komt dus door leners die niet op tijd of helemaal niet terugbetalen. Een maand geleden ontving ik 734,41 terwijl ik toen 770,04 had moeten ontvangen. Mijn account loopt nog altijd op, maar het verschil tussen recht op en daadwerkelijk krijgen is toegenomen. NEO Finance gaf gisteren aan dat het een januari effect betreft. (Dure kerst gehad)
  • Meta heeft beter dan verwacht gedraaid en gaat zo waar voor het eerst dividend uitkeren. Daarmee wordt het aandeel nu ook interessant voor pensioenfondsen. Die mogen vaak alleen maar beleggen in aandelen die dividend uitkeren. Het aandeel ging gisteren nabeurs 15%! omhoog.
  • Apple deed het ook beter dan verwacht, maar het aandeel wist daar niet van te profiteren.
  • Amazon had gisteren goed nieuws voor beleggers. Het aandeel won nabeurs ruim 7% aan waarde.
  • In de VS heeft een reclame bureau geschikt voor 350 miljoen dollar. Het heeft pijnstillers met veel succes gepromoot. Die pijnstillers bleken zwaar verslavend te zijn en de oorzaak van veel problemen in de Amerikaanse samenleving.
  • Finland wil de eerste ziektedag een onbetaalde dag maken. Werknemers zijn het daar totaal niet mee eens en er zijn al de nodige stakingen begonnen.
  • Oekraïne heeft een steun van 50 miljard van de EU verkregen. Het geld komt in vier jaar en zal deels gebruikt worden om in Oekraïne ambtenaren salarissen en uitkeringen van de betalen. Het geld moet vooral de economie steunen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *