LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 nov 2021

  • Inflatie wordt voelbaar. Mijn abonnement op een CV onderhoudsservice gaat 3,85% duurder worden. Dat valt nog mee, want het bedrijf claimt dat hun kosten met 6 tot 8% gestegen zijn.
  • Wordt het een koude winter? Zo ja, dan schieten energiekosten omhoog. Hoe gaat u dat compenseren? Kijk hier eens
  • In 130 gemeenten moeten de huizenkoper ook daadwerkelijk in het (nieuwbouw)huis gaan wonen. Deze maatregel is getroffen om woningen bereikbaar te houden voor woningzoekenden. Te veel investeerders wilden nieuwbouwhuizen kopen om ze dan te verhuren. Wil je dus in die 130 gemeenten nieuwbouw verhuren, dan zal je daar zelf moeten gaan ontwikkelen.
  • CVC Capital Partners koopt heel de (warme) thee divisie van Unilever. Unilever ontvangt hiervoor 4,54 miljard euro. Het betreft onder meer de merken Lipton en Pukka. IJsthee blijft wel bij Unilever.
  • Alibaba groei nog altijd, maar de groei is wel afgenomen en zal de laagste van de afgelopen zeven jaar zijn. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Dalende vraag, meer concurrentie en meer regelzucht van de Chinese overheid zijn de belangrijkste oorzaken van de afgenomen groei.
  • In India hebben de kleine boeren een overwinning behaald. Drie controversiële landbouwwetten die recent werden ingevoerd zullen weer worden afgeschaft. India wilde meer marktwerking in de landbouw, maar dat zou heel ongunstig uitpakken voor de miljoenen kleine boeren. Die zouden hun inkomstenbron zien verdwijnen en veelal in armoede gaan achterblijven. Het is nu al geen vetpot in die sector.
  • Het recent door mij in een video besproken Xpeng heeft een elektrisch aangedreven SUV gepresenteerd. De G9 is vooral bedoeld voor de internationale markten. De wagen met in het derde kwartaal van 2022 beschikbaar komen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *