LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 mei 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 mei 2020

vermogen
  • Gisteren heb ik met 30% verlies weer een slechte lening kunnen verkopen via de Secundaire markt op Neo Finance. Natuurlijk jammer van het verlies, maar met het restant ben ik ondertussen alweer in een nieuwe lening gestapt. Deze keer een lening van 23% en met een verzekering er op.
    Ik heb nu 526 leningen lopen en 96.5% heeft geen achterstand, of hooguit tot 30 dagen betalingsachterstand. Drie leningen hebben een achterstand van 90 dagen.
  • Uber ontslaat 3000 werknemers en sluit 45 kantoren.
  • Aandeelhouders van het failliete Yukos hebben beslag laten leggen op twee wodkamerken. De merken zijn eigendom van de Russische staat en die Russische staat is al jaren een opgelegde schadevergoeding aan de voormalige aandeelhouders Yukos aan het ophouden. De Wodkamerken maakten indertijd ook deel uit van Yukos.
  • De Directievoorzitter van TATA Steel Nederland treedt terug, of is ontslagen. Het is onduidelijk was het precies is. Hij werkte 33 jaar voor het bedrijf.
  • Het totale vermogen van de rijkste Nederlanders is niet 200 miljard euro, maar blijkt 400 miljard euro te zijn. De aanmerkelijk belanghouders, dat zijn mensen met een 5% of meer belang in een onderneming zijn daar toe doorgelicht. De vraag is hoe eerlijk dat onderzoek is. Ik ben ook aanmerkelijk belanghouders in drie Nederlandse BV’s. Ik ben financieel onafhankelijk, maar superrijk zou ik mezelf toch niet willen noemen. Wel tel ik mee in deze opsomming.
  • De goudprijs was gisteren heel even op een hoogste punt sinds 2012.
  • Douwe Egberts komt wederom terug naar de Amsterdamse beurs. Het aandeel werd 2013 van de beurs gehaald door JAB. Het bedrijf was toen 7,5 miljard euro waard.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *