LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 januari 2021

  • De vice voorzitter van Samsung moet voor 30 maanden de cel in. Hij is veroordeeld voor omkoping.
  • Het heeft een maand geduurd, maar Rusland heeft eindelijk wraak genomen voor het uitzetten van twee Russische spionnen. Twee Nederlandse diplomaten zijn het land uitgezet. Triest eigenlijk dat op dat niveau op dat niveau met elkaar wordt gewerkt. Rusland is niet en zal nooit een bondgenoot van West Europa worden.
  • De laptop van Nanci Pelosi is gestolen door een Trumpist… En wat wilde ze er mee doen? Verkopen aan Rusland! Want dat is het meest patriottische wat je als Trumpist kan doen… America first, Maar Putin is voor Trumpisten de echter leider van de VS.
  • De grote steden willen meer mogelijkheden krijgen om te kunnen optreden tegen beleggers die op grote schaal huizen opkopen. In Nederland is het beleggen in woningen een plaag geworden die de markt geselt. Het is één van de redenen dat ik hier in Nederland maar één huurwoning heb. In Detroit ben ik deel van de oplossing, niet van het probleem.
  • De premies voor pensioen stijgen in Nederland gigantisch dit jaar. In feite werken werknemers nu tenminste één dag per week voor hun pensioen. Een pensioen dat de laatste jaren steeds magerder is geworden en naar verwachting nog wel minder zal gaan worden als het eenmaal tot uitkering komt. De reden is onder meer dat de pensioenfondsen zelf veel te duur zijn. Die situatie is de laatste jaren al wel beter geworden, maar in mijn ogen kost de administratie nog altijd veel te veel. Anders gezegd, de pensioenorganisaties leven er goed van en zitten in de duurste kantoorpanden. De lonen zijn er ook meer dan prima te noemen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *