LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 oktober 2018

– De nieuwe trend, afvalbranden bij afval verwerkers. Het is dubbel feest voor ze. Geen verwerkingskosten EN een vergoeding van de verzekering. Natuurlijk gaat dan de fik er in! Bij één bedrijf al zeven keer in twee jaar tijd. Het is gewoon een melkkoe voor ze. Uiteraard zeggen de bedrijven dat dit niet het geval is. Wat zouden ze anders kunnen zeggen zonder dat ze de kip met de gouden eieren ombrengen?
– China heeft de hoeveelheid Amerikaanse schulden die ze aanhoudt een heel klein beetje laten afnemen. Echt schokkend is het nog niet. Ze houden nog altijd 1.165 biljoen dollar aan Amerikaanse staatsleningen in bezit. Het is 35 miljard minder ten opzichte van vorig jaar. Op 1.165 miljard is dat niet echt schokkend te noemen.
– Akzo Nobel, minder omzet, meer winst. De omzet kwam 15 miljoen lager uit dan analisten hadden verwacht. De winst nam toe met 8%.
– Zambia gaat mijnbedrijven hogere belastingen opleggen. De minister denkt niet dat het de winsten van de bedrijven zal aantasten. Ik zie niet in hoe hij daar zomaar gelijk in kan hebben.
– Canada is nu het land met de grootste markt in legale cannabis ter wereld.

wiet, cannabis, canada Vergis u niet, in Nederland is cannabis niet legaal. Het wordt slechts gedoogd. Nederland loopt hopeloos achter op landen als Uruguay en Canada. Zelfs verschillende staten van de VS zijn al veel verder dan Nederland. We zijn hier extreem conservatief geworden en zoals ik laatst al schreef, van conservatief zijn is nog nooit iemand beter geworden. Conservatief is namelijk accepteren en beschermen wat je al hebt, waarbij je dus alle veranderingen afwijst.
– Steeds meer details worden duidelijk over de moord op de journalist in de Saoedische ambassade in Turkije. De journalist heeft de marteling en de moord blijkbaar live uitgezonden, waardoor de Turken mee konden luisteren. Het alternatief is dat de journalist door de Turken illegaal werd afgeluisterd en dat ze zo alles mee konden krijgen.
De smerigheid en wetteloosheid van de verschillende overheden kent geen grenzen.
– Jeff Bezos is de eigenaar van de Washington Post. Hij is ook ondernemer met grote belangen in Saoedi Arabië. Jeff heeft zich nog altijd niet uitgesproken over de verdwijning van zijn journalist. Hij moet nu kleur bekennen. Wat is belangrijker, zijn medewerker of zijn winst? Nu begrijpt hij waarschijnlijk eindelijk waarom je als ondernemer geen krant moet willen bezitten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *