LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 mei 2022

  • De prijs van koper trekt weer aan nu China de Covid restricties aan het wegnemen is. De mijnaandelen stegen gisteren gemiddeld meer dan 5%.
  • UUUU heeft gisteren haar cijfers gepubliceerd. Het aandeel steeg daarop 10% in waarde. Het bedrijf heeft geen schulden en 105 miljoen dollar werkkapitaal in cash. Ze hebben al een productie en die productie is voornamelijk in de VS. Gezien de huidige situatie in de wereld geen slechte zaak.
  • Microsoft gaat haar lonen en bonussen verhogen om het verder weglopen van talent tegen te gaan. In de VS zijn veel werknemers nu aan het jobhoppen. Ze zoeken naar ‘leuke’ banen met interessante voorwaarden. De Corona tijd heeft er voor gezorgd dat ze nu weten dat het ook anders kan. In de VS zijn over het algemeen veel slechtere werkomstandigheden van toepassing als dat wij in Europa kennen. Zo hebben ze vaak niet meer dan 10 betaalde vakantiedagen en ziek worden doe je maar in je eigen tijd.
  • Warren Buffett kocht aandelen Citigroup. Nu gaat heel de beleggingswereld zich op die aandelen storten. Is dat terecht? Ik hoop vandaag aan een video toe te komen. Warren Buffett kocht overigens ter waarde van drie miljard aan Citigroup aandelen. Hij kocht ‘in de daling’. Zijn enorme aankopen hebben in die daling geen zichtbare opwaartse druk veroorzaakt. Zijn bekendmaking deed dat wel. Het aandeel steeg gisteren 7,5% in waarde.
  • Erdogan is tegen de uitbreiding van de NAVO. Hij probeert er via deze oppositie meer uit te slepen voor Turkije. Een uitbreiding kan alleen maar als iedereen het er mee eens is. Zweden heeft nog altijd een actief wapenembargo tegen Turkije in verband met de Turkse inval in Syrië in 2019. In zowel Finland als Zweden bevinden zich PKK topmensen. Turkije wil gemoderniseerde F16’s van de VS krijgen. Dit zou wel eens zijn middel daartoe kunnen zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *