LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 mei 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 mei 2017

Gisteren begon de Dow Jones gevoelig lager. Sinds het aantreden van Trump was de beurs nog niet zo veel punten kwijt. Het onwrikbare geloof van beleggers in Trump begint blijkbaar te tanen. De Nasdaq verloor gisteren uiteindelijk meer dan 2,5% aan waarde.
– In de VS is een oud FBI directeur nu aangewezen als speciale onderzoeker. Nu is het opmerkelijke dat hij is aangesteld door een Trump man, namelijk Rod Rosenstein, die ook verantwoordelijk was voor het ontslag van James Comey. Deze nieuw aangestelde onderzoeker kan niet worden ontslagen door de president. Toch zijn de Democraten tevreden. Mueller neemt als oud FBI directeur een goede naam mee.
– De Japanse economie heeft een groei van 2,2% op jaarbasis laten zien. Dit is het vijfde kwartaal van groei en dat is de laatste tien jaar niet eerder voorgekomen in Japan.
– NN group heeft een forse winstgroei laten zien. De nettowinst steeg met 60% naar 435 miljoen euro. NN group is nu begonnen om het overgenomen Delta Lloyd te integreren in de bestaande organisatie.
– Op de Duitse snelwegen zal vanaf 2019 tol gaan gelden voor buitenlanders.
– De Europese Commissie zal een zaak starten tegen Italië omdat dit land geen actie onderneemt tegen Fiat Chrysler dat zeer waarschijnlijk sjoemelsoftware ingezet heeft in haar diesel motoren. Italië wil geen actie ondernemen omdat dit haar economie zwaar kan raken.
– Trump schijnt voormalig FBI directeur James Comey gevraagd te hebben of hij bepaalde journalisten die in de VS werkzaam zijn in de gevangenis kon zetten. Trump was zeer boos over het feit dat hij in het Witte Huis geen geheimen kon bewaren. Alles wat er gedaan werd, kwam in de krant, tot zijn nachtelijke dwalen in zijn badjas aan toe.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *