LADEN

Typ om te zoeken

KKR koopt Q-park (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

KKR koopt Q-park (Tom Lassing)

KKR is een Amerikaanse durfinvesteerder die bekend staat om de keiharde zakelijke besluiten die ze neemt. Ze hebben nu een bod uitgebracht op Q-park voor 2,9 miljard euro en hebben volgens het FD de bieding gewonnen.
En dan?
Wat gaat deze durfinvesteerder doen?
Een mogelijkheid is dat de verschillende garages los verkocht gaan worden aan ontwikkelaars die kansen zien.
Er is ook de mogelijkheid dat de garages allemaal onder hypotheek gebracht gaan worden. KKR kan daarmee een enorme som extra geld cash verkrijgen waarmee het als bedrijf weer kan ondernemen. Dat Q-park dan misschien minder winstgevend is door de extra rentekosten is jammer voor Q-park. Die moeten dan maar bezuinigen.
Mogelijk dat Q-park daarna naar de beurs gebracht gaat worden. Dan kan KKR haar aandeel verkopen, terwijl ze de hypotheek nooit meer hoeft af te lossen. Immers is die lening dan ook naar de beurs gebracht.
Q-park kan vooruitzien op minder mensen in dienst, meer automatiseren. Immers moet het initiatief hoe dan ook winstgevender worden.

KKR kocht in Nederland ooit V&D waarna het het vastgoed verkocht en de winkels stuk voor stuk verkocht. Uiteindelijk met het faillissement van V&D tot gevolg. Dat boeide KKR niet. Die hadden de winst al lang binnen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *