LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 juni 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 juni 2024

  • De eerste tien ingevulde enquêtes waren gisteren snel binnen. Daarna druppelde het nog heel de dag door met ingevulde formulieren. Dan daar voor. Vooralsnog vooral 60+ mannen die reageerden. Waar blijft de rest? Ga hier heen om de enquête in te vullen. Bedankt voor je medewerking!
    Klik hier
  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Adobe bespreken. U kent het bedrijf ongetwijfeld van de PDF files. Ze doen meer. Ze zijn/waren in feite toonaangevend. Hoe zie ik de toekomst… Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • China is begonnen met de wraakmaatregelen naar aanleiding van de hogere importtarieven op EV’s. Varkensvlees en melkproducten zijn de eerste slachtoffers.
  • Voor de tweede keer in korte tijd hebben Zuid Koreaanse soldaten waarschuwingsschoten afgevuurd op Noord Koreaanse soldaten die wegen aanleggen in de DMZ. Die nieuwe wegen moeten een snellere toekomstige aanval van Noord Korea mogelijk maken is de angst.
  • Berkshire Hathaway is het belang in de Chinese EV maker BYD aan het terugbrengen. Het is nu nog een 6,9% belang. De positie is extreem winstgevend gebleken.
  • Gisteren was AST SpaceMobile de grootste stijger in de VS. Het aandeel won 15% aan waarde.
  • In een belangrijke ETF gaat Apple minder weging krijgen en gaat Nvidia voor 20% meewegen. DE XLK heeft de stijging van Nvidia grotendeels gemist en is daarom fors achtergebleven bij ETF’s die Nvidia wel goed meewogen. Om de weging aan te passen zal XLK ter waarde van 11 miljard dollar aan Apple aandelen moeten verkopen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *