LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 juni 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 juni 2021

  • Koopmoment voor grondstofaandelen! Gisteren heeft China haar strategische grondstoffen voorraden aangesproken om de stijgende koersen van onder meer koper en andere metalen een halt toe te roepen. Een succesvolle (korte termijn) actie die de koersen van de metalen en van de aandelen in die sector vele procenten lager bracht. De actie is echter eindig, want die strategische voorraad is dat ook. Fundamenteel verandert er nu niets. De vraag blijft stijgen en de productie neemt af. Dát is de trend.
  • Matching Capital heeft een project in Turkije open staan. Het rendement is 8% en ik denk zeker het overwegen waard. Kijk hier maar eens
  • De nieuwe alcoholwet in Nederland zorgt er voor dat er nu door drankenzaken enorme omzetten worden gemaakt. De nieuwe wet maakt het stunten met prijzen onmogelijk. Een korting mag slechts maximaal 25% bedragen. Ook mag drank niet meer via zusterbedrijven verkocht worden. Dat is de reden dat je nu niet meer via de Albert Heijn site drank kan bestellen. Ze vullen de voorraad niet meer aan richting de invoering van de wet op 1 juli.
  • VDL Nedcar gaat voor het Amerikaanse bedrijf Canoo elektrische auto’s bouwen.
  • Adobe Systems heeft het beter gedaan dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg met 23%. Er werd 1,12 miljard dollar verdiend.
  • De dollar is in waarde gestegen. Dit zou komen omdat de rente visie van de FED iets aangepast is. Het zal wel… Het wordt tevens gezien als nog weer een reden dat grondstoffen zo gedaald zijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *