LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 juli 2019

zonne-energie

Symantec wil zichzelf niet langer aan Broadcom verkopen. Beide partijen werden het niet eens over de te betalen prijs.

25 juli gaat het Congres besluiten of het stappen tegen individuele leden van de regering Trump gaat nemen. Het betreft het feit dat Trump heeft aangegeven dat zijn medewerkers NIET zullen verschijnen voor verhoren door het Congres. Gaat de wet winnen, of gaat de wetteloosheid het winnen in de VS.

Stroom is per 1 juli bij mijn leverancier fors duurder geworden. Van 0,07051 ging het enkeltarief per 1 juli naar 0,0745. Ook de belasting op de stroom ging enorm omhoog, namelijk van 0,08587 naar 0,09863. De overheid neemt dus forse extra hap uit mijn energierekening.

ABNAMRO Mees Pierson is als vermogensbeheerder minder positief over aandelen geworden. Binnen de aandelen geven ze nu de voorkeur aan de sector gezondheidszorg en zijn ze onderwogen in industrie. Ze hebben Italiaanse en Spaanse staatsobligaties verkocht en er bedrijfsobligaties van gekocht. De goudpositie is verkocht.

In de VS dreigt de subsidie op zonne-energie te vervallen. Zo’n 900 bedrijven in de sector zijn goed voor 200.000 banen en vinden dat de subsidie noodzakelijk blijft. Het probleem in de VS is dat de regels er zo streng zijn dat vooral het plaatsen van zonnepanelen ze erg duur maakt. Een geïnstalleerde set kost er zeker het dubbele, maar vaak nog veel meer dan dat dan in Nederland en België. Dat heeft met name te maken met rechten van elektriciteitsbedrijven die installaties gekoppeld aan het elektriciteitsnet letterlijk maanden kunnen rekken en dwarszitten.

In Nederland is een vrouw van 65 opgepakt voor het sturen van dreigbrieven aan windmolen ontwikkelaars.

Ray Dalio heeft een interessant stuk geschreven over waar je je kapitaal moet aanhouden. Zijn insteek: Haal het weg uit fiat geld dat centrale banken creëren. Een boodschap die ik u al jaren meegeef. Ray is co-chairman van Bridgewater Associates en hij is miljardair.

Het VK heeft maanden extra gekregen om een deal met de EU te maken en wat deed ze met die tijd? Nog altijd is het land leiderloos en er is nul komma nul gedaan richting een Brexit oplossing.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *