LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 januari 2017

In Duitsland is een rechts extremistische ondemocratische partij door de rechter niet verboden verklaard. Niet omdat ze geen ongrondwettelijke doelstellingen heeft, maar omdat de partij in de samenleving geen rol van betekenis heeft. Het gekke is dus dat ze nu dus legaal is, maar zodra mensen het leuk gaan vinden, dan gaan wil de overheid het nog wel gaan verbieden.

Dat lijkt me een recept voor een totale ramp en complete onduidelijkheid over waar de grenzen liggen. Wat wordt hier voor spelletje gespeeld? Volgens mij houden ze het legaal, omdat de partij voor de politie van belang is. Blijkbaar is ze al volledig geïnfiltreerd door justitie. De partij is dus voor justitie te waardevol om te verbieden.
– Gaan er vrijdag honderdduizenden mensen naar Washington komen voor de inauguratie van Trump? De verwachting is van wel, maar als het al zo is, dan zal het een compleet nieuw publiek zijn. De hotels zitten nog lang niet vol, een heel ander beeld als bij vorige inauguraties. De dag erna willen verschillende organisatie protesteren tegen de uitspraken van Trump. In 2009 waren er 1,8 miljoen mensen. Vier jaar daarna nog slechts 800.000. Op Zaterdag verwachten ze minstens 200.000 mensen voor de protesten.
– Donald Trump wil er actief aan werken dat de dollar zwakker gaat worden. Een gevaarlijke strategie, want dan gaan andere landen ook weer werken aan zwakkere munten en vooral spaarders en mensen die voorzichtig hun pensioen proberen op te bouwen zullen er weinig plezier aan beleven. Het is wel goed voor goud en zilver.
– Heeft u een inline.nl e-mail adres en gaat u dat veranderen vanwege de komende kosten, laat het me even weten, ik kan dan uw abonnement op deze nieuwsbrief even omzetten. Uitschrijven en inschrijven kan ook, maar u ontvangt dan de nieuwsbrief structureel iets later. Ik kan namelijk niet ineens en in één keer iedereen de nieuwsbrief toezenden. Het verzenden naar iedereen kan soms wel tot een uur tijd kosten. Laatst ingeschreven krijgt de nieuwsbrief ook het laatste. Even aanpassen garandeert dus uw vroege(re) plekje.
– Antonio Tajani wordt de nieuwe voorzitter van het Europese parlement. Hij is een intiem vriendje van Berlusconi. De Christen Democraten houden nu drie belangrijk Europese posities bezet.
– Chelsea Manning zal door een pardon van Obama op 17 mei vrijkomen. Eigenlijk zou ze tot 2045 gevangen zitten. Een politieke gevangene, een smet op het blazoen van de VS. Julian Assange heeft aangegeven dat hij zich naar de VS laat uitleveren als Manning gratie krijgt. Dat moet hij nu ook waarmaken

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *