LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 18 apr 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 18 apr 2024

  • Komt Oostenrijk ons helpen als Rusland of een ander land ons aanvalt? Het is de Oostenrijkers gevraagd. (Oostenrijk is geen lid van de NAVO) 13,58% zegt ja, we zouden dan militair moeten helpen. Wil Oostenrijk dat de NAVO landen haar komen helpen als Oostenrijk door Rusland of een ander land wordt aangevallen. 72,28% zegt dan ja. Schaamteloos egoïstisch noem ik dat. Ik weet niet hoe breed deze poll in Oostenrijk is uitgezet.
  • Het aandeel Nvidia is over de week genomen het meest verhandelde aandeel bij InterActive Brokers. Daarmee neemt het de nummer één plek weer over van Tesla.
  • Baby TV is voor de tweede keer gehacked door Russische hackers en liet beelden van bombardementen zien. Ziggo heeft het kanaal nu op zwart gezet.
  • Twee gokkers in Nederland hebben geluk. De rechter bepaalde dat twee gokbedrijven hen de verloren 400.000 euro terug moet betalen. De twee bedrijven hadden geen vergunning. Dat was de reden dan de rechter van mening is dat ze het geld terug moeten betalen. Dat is dus mooi mazzel voor die spelers.
  • Er zijn nu al zo veel hoornaars in de zuidelijke provincies dat het beest niet meer uit te roeien is. We hebben ze hier ook en ik kan zeggen, ze zijn eng groot.
  • Bij Nedcar moeten er 400 van de laatste 450 personeelsleden uit. VDL heeft geen werk meer voor ze. Kunnen ze daar geen drones voor Oekraïne gaan produceren?
  • Is er wederom sprake van een toeslagenfraude vanuit Bulgarije? Het zou me niets verbazen. Vanuit de totale onkunde bij de Nederlandse overheid zou het me eerder verbazen als die fraude NIET zou bestaan. Er zijn al heel veel signalen, maar daadwerkelijk ingrijpen…
  • Er was bij ontslagen Tesla medewerkers grote onrust ontstaan omdat de ontslagvergoeding substantieel lager was dan contractueel afgesproken. Dat leek een enorm schandaal te worden, maar Elon Musk heeft nu een excuus mail gestuurd en aangegeven dat het een ‘vergissing’ was. Tesla zal zich alsnog aan de afgesproken bedragen gaan houden.
  • Een gevoelig lagere bitcoin koers. In een week tijd meer dan 15% daling van de koers. Dat doet pijn.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *