LADEN

Typ om te zoeken

Eén van de beste banken

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

Eén van de beste banken

In het lunchwebinar van afgelopen dinsdag besprak ik wat Forbes in de VS als één van de beste banken van de VS bestempeld.
Is dat dan ook een goede belegging?
Ik had de aandelen recent even in mijn bezit. Het is in de Beursbox Insider VIP service de enige verliespositie in de portefeuille van 2024 geworden. De stop loss werd namelijk al snel geraakt.
Dat kwam omdat er onrust ontstond rond een hypotheek die ze hebben. Deze bank heeft namelijk de hypotheek op Trump Tower in New York. Toen Trump dus de 464 miljoen dollar bond niet bleek te kunnen ophoesten zagen beleggers daar een risico voor de bank in.
De koers daalde nét voorbij het stop loss niveau dat ik had ingesteld.
Dat was dus even jammer.
Toch is er wat voor te zeggen om deze aandelen te bezitten. De cijfers zijn degelijk.
De waardering is laag.
Maar… Er is wel een enorme shortpositie en dat heeft dus alles te maken met Trump Tower. Daar zit ook echt wel een risico voor deze lokale bank. Daarbij is er nog altijd een lokale bankencrisis in de VS. Het is dus een interessant aandeel, met wat nadelen en daarom zeker geen buy and hold positie. Het is wat mij betreft vooral een aandeel voor een hit and run positie. Zou er een shortsqueeze komen, dan kan het immers ook omhoog even hard gaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *