LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 okt 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 okt 2022

  • Vrijdag een stevige daling voor met name de Nasdaq. De beursindex verloor 3%.
  • In China is er een belangrijk partijcongres gaande. Xi wil nog meer macht en een derde termijn. Xi heeft aangegeven dat hij groei nu niet meer zo belangrijk vind. Hij moet wel, want door de schuldenproblematiek, Covid maatregelen en enorme verstoringen in de wereldwijde transportketen kent China nu geen economische groei meer.
  • Vandaag zal de nieuwe minister van financiën in het VK zijn plannen presenteren. De vorige minister, die slechts enkele weken op zijn post zat, kwam met zo’n dramatisch slecht plan dat de Britse economie bijna van een klif viel en de centrale bank met noodgrepen moest ingrijpen. Beleggers hebben er vertrouwen in dat deze nieuwe minister met een beter plan komt. Het pond steeg in waarde, vooruitlopend op zijn speech.
  • De VS zet steeds meer druk op bedrijven om geen superchips meer aan China te leveren. Te vaal eindigen die chips in wapens van China en Rusland.
  • In Oekraïne hebben de Russen op meerdere plekken tegenaanvallen gedaan om net door Oekraïne veroverde gebieden weer terug te winnen. Zo ver mij bekend zijn vrijwel al die aanvallen mislukt en heeft het de Russen weer haal wat mensen en materiaal gekost. Vooral bij Cherson zijn de Russen nu weg aan het trekken. De politieke leiders zijn al uit het gebied gevlucht.
  • Elon Musk heeft na de nodige negatieve reacties op zijn eerdere berichten besloten om Starlink toch maar gratis aan Oekraïne te blijven verstrekken. Een goede beslissing.
  • Volgens Morningstar zijn aandelen als Anheuser-Busch, Berkshire Hathaway en GSK de beste drie aandelen om te bezitten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *