LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 mei 2021

  • In Zwitserland gaat Credit Suisse door de regering onderzocht worden. De Zwitsers zijn de constante stroom aan schandalen meer dan zat. De meeste recente was die rond Archegos.
  • Chemie concern heeft een tegenvaller te pakken. De overname van Monsanto leidt nog altijd tot niet hoofdpijnen. Een rechter in San Francisco heeft bevestigd dat RoundUp kankerverwekkend is. Dit zal dus waarschijnlijk wel tot meer claims gaan leiden.
  • De hackers die de pijpleiding in de VS tot stoppen dwongen zijn nu zelf gehacked. Het geld dat ze als losgeld hadden gekregen is naar verluidt weer terug in de VS. De servers van Darkside liggen er nu uit. Veel meer kunnen de Amerikanen nu niet doen, omdat de hackers vanuit Rusland werken en er beschermd worden door het Kremlin.
  • Fraude rondom crypto’s neemt enorm toe. Vooral nep advertenties worden gebruikt. De klant komt dan op een website die er uit ziet als een handelsplatform, maar uiteindelijk is het geld weg zodra je het over maakt.
  • Wat is de reden voor de daling van bitcoin vorige week? Nu, waarschijnlijk heeft Tesla heel de positie geliquideerd! Elon Musk kreeg eindelijk door hoe extreem energie slurpend de bitcoin blockchain is. Dat past niet bij het imago van Tesla en dat had hij eindelijk door. De koers van bitcoin was vanochtend 35.679 euro. Hoogste koers dit jaar was 53.981 euro.
  • Een bankier bij Goldman Sachs London heeft recent zo veel winst gemaakt in de handel van crypto’s dat hij zijn lucratieve Goldman Sachs baan er aan heeft gegeven. Hij zou minstens 14 miljoen euro verdiend hebben. Het is opmerkelijk, want topbankiers bij Goldman Sachs zijn dat voor het leven. Ze kunnen de politiek in gaan, of voor een ander gaan werken, maar ze blijven Goldman Sachs bankier en hun loyaliteit ligt normaal gesproken eerst bij Goldman Sachs en dan pas bij wat ze op dat moment doen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *