LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 sept 2020

  • Amerikaanse bomen verdrogen, vallen om en exploderen… Dat is letterlijk de uitleg die Trump gaf over hoe de bosbranden in de VS ontstaan zijn. Je blijft je verbazen over die man. In de VS is nu naar schatting al twee miljoen hectare natuur door brand verloren gegaan. In een bijeenkomst met lokale autoriteiten gaf Trump aan dat het binnenkort minder warm wordt. Hij reageerde daarmee op een oproep van lokale autoriteiten om meer actie richting klimaatverandering te nemen. Zijn kennis over het klimmaat gaat zo ver dat hij begrijpt dat het binnenkort herfst wordt. Een zin later gaf hij aan dat wetenschap er niets van begrijpt. Het mag duidelijk zijn dat de aanwezigen niet erg gelukkig waren met deze stompzinnige reactie van de president.
  • Gilead Sciences (GILD) gaat Immunomediscs overnemen voor een bedrag van 21 miljard dollar.
  • Philips gaat in haar jaarverslag aangeven hoeveel belasting er wordt betaald.
  • De WTO heeft de Amerikaanse invoerheffingen op Chinese goederen illegaal verklaard. De VS heeft nu 60 dagen om te reageren. Het vervelende is nu dat Trump dit heeft ingevoerd, maar dat Biden straks bij winst met de gevolgen zit als de VS deze zaak gaat verliezen.
  • Google komt met een pakket om video vergaderen mogelijk te maken. Het heet “Meet” en onder de de productlijnnaam Series One bestaat het uit een hardware pakket voor puur de zakelijke markt.
  • Zorgverzekeraar VGZ heeft een ton boete gehad omdat het niet duidelijk genoeg was op welke wijze het zorg heeft ingekocht. Er is nog een beroep op de boete mogelijk.
  • Een groot Canadees pensioenfonds gaat haar belangen in staatsobligaties heroverwegen omdat ze er geen rente op ontvangen. Dit is voor overheden geen goed nieuws, want wie moeten de staatsobligaties dan kopen?
  • IMCD heeft 400 miljoen euro op weten te halen. De nieuwe aandelen zijn geplaatst tegen een koers van 91 euro per stuk.
  • Snowflake gaat voor 120 dollar per aandeel naar de NYSE beurs. De beursgang levert 3,4 miljard dollar op. De CEO van het bedrijf is de Nederlander Frank Slootman.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *