LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 sept 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 sept 2019

olie, aanval, drone

Een succesvolle aanval dit weekend op de Saoedische olieproductie. Een drone aanval wist 50% van de productie stil te leggen, gelijk aan 5% van de wereldproductie. Saoedi Arabië zaaide wind in Jemen en krijgt nu storm. De VS ondertussen wijst naar Iran, want die oorlog met Iran die moet er ook gaan komen, anders verdient het militaire complex van de VS te weinig geld.
De olieprijs schoot omhoog na de succesvolle aanval op de Saoedische olieproductie. Ook de goudprijs is weer terug boven de 1500 dollar per troy ounce. Wederom was er even een leuk koopmoment.


Ik heb ondertussen al meer dan een derde van het benodigde verbouwingsgeld via het crowdfunding platform toegezegd gekregen. Goede zaak. We kunnen daarmee zonder vertraging direct na de definitieve aankoop van start gaan. Vandaag wordt het contract in de VS getekend. Een nieuwe fase van mijn bedrijf is aangebroken.
Hunter Douglas verkoopt haar metaalbewerkingsbedrijf in Chicago. In 2018 had dit bedrijf een omzet van 640 miljoen dollar.
Het overschot op de goederenbalans Eurozone is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. We praten nu over een overschot van 24,8 miljard euro. Een jaar geleden was dat nog 16,9 miljard.
Blackrock heeft het belang in Vopak verminderd. Het kapitaalbelang is nu 2,46% met een stemracht van 2,94%.
De dekkingsgraad van het ABP en PFZW zijn tot on der de 90% gedaald. Hierdoor worden ze gedwongen om volgend jaar forse kortingen op de pensioenen door te voeren. Deze lage dekkingsgraad heeft alles te maken met de lage rente. Er is genoeg geld en waarde, maar in de toekomstberekeningen moeten ze rekening houden met de huidige extreem lage rente.
Het lukt China maar niet om de varkenspest onder controle te krijgen.
Het computersysteem van het Australische parlement is gehacked door China, maar om de relatie niet te verstoren is dit feit door Australië geheim gehouden.
Apple gaat haat versie 11 weer iets goedkoper maken. Bij nummer tien hebben ze de prijsverhoging toch blijkbaar iets te ver omhoog laten doorschieten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *