LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 juni 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 juni 2020

  • 20 jaar geleden heb ik Pro Gain BV opgericht. Iets was ik pas in april 2021 wil vieren, want belangrijker dan Pro Gain BV is wat mij betreft de oprichting van Beursbox.nl in april 2001. Toen pas ging het wat mij betreft echt los.
  • China XD Plastics gaat weer eens een Chinees trucje toepassen. Het aandeel werd ooit in 2007 voor 11,67 op de Amerikaanse beurs genoteerd. Nu neemt de CEO het bedrijf over voor ongeveer 1,25 dollar per aandeel. De aandeelhouders hebben er niets over te zeggen. Hij heeft genoeg aandelen verworven om het er door te drukken.
  • In Brazilië is de president een oorlog begonnen tegen zijn eigen overheidsapparaat. De familie van de president ligt onder vuur vanwege corruptie en fraude verdenkingen en daarnaast heeft de president nogal rare ideeën die keihard ingaan tegen zijn eigen overheidsregels. Er gaan geruchten over een nakende militaire coup. De president is zelf militair geweest en heeft er nog goede connecties. Hij lijkt af te willen van de democratische beginselen.
  • Gaat Trump weg als hij in november verslagen wordt? De vraag is eerder of er in november wel verkiezingen in de VS komen. Enkele mensen rondom Trump suggereren dat de verkiezingen wel eens onbepaald uitgesteld kunnen worden omdat ze in de huidige omstandigheden niet eerlijk kunnen verlopen. (Lees: Trump kan nu niet winnen)
  • Vliegen kan weer vrijwel onbeperkt. Met het Corona virus is afgesproken dat het niet in vliegtuigen zal toeslaan. Als u nu een feestje heeft, dan moet u het feestje een KLM vluchtnummer geven. Dan weet het virus dat het allemaal veilig is.
  • Tesla is nu zonder twijfel de te kloppen firma in de markt van de elektrische auto’s. Grote kans echter dat niet de bestaande Europese en Amerikaanse merken het bedrijf naar de kroon gaan steken, maar dat het één van de nu nog vrij onbekende Chinese merken zal gaan worden. De Chinezen hebben begrepen dat de auto’s er fantastisch uit moeten zien en weten op dat vlak ook Tesla voorbij te streven.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *