LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 juli 2019

facebook, afkopen, strafvervolging

Facebook heeft voor 5 miljard dollar geschikt in de Cambridge Analytica zaak. Wederom een prachtig voorbeeld van hoe je met genoeg geld iedere strafvervolging kan ontlopen.

Een dochteronderneming van Barrick Gold heeft bij de Wereldbank een procedure tegen Pakistan gewonnen. Pakistan moet Antogagasta een bedrijf van maar liefst 5,5 miljard dollar betalen. Het bedrijf beseft dat het geld daadwerkelijk krijgen niet snel zal gebeuren en is bereid met Pakistan te onderhandelen over een afkoopsom.

Het masker is af. Trump heeft gisteren schaamteloos een heel domme racistische tweet uitgedaan. Het was vooral extra dom omdat drie van de vier vrouwen in de VS geboren zijn. Ze zijn dus net zo Amerikaans als Trump. Waarom deze stap van Trump? Ook dat is verklaarbaar. Het heeft alles te maken met de verkiezingen van volgend jaar. Trump is nu al behoorlijk wanhopig aan het worden en hij valt terug op wat hem in 2016 hielp. Racisme en seksisme deden het goed in zijn verkiezing campagne. Daarnaast lijdt dit af van de Epstein zaak die ook erg dicht bij hem kwam. Steeds meer Amerikanen schamen zich kapot voor hun eigen president EN voor de Republikeinen die zelfs nu nog hun mond houden. Er zijn momenten in het leven dat je een moreel standpunt moet innemen. Goede mensen moeten zich laten horen als er slechte dingen gebeuren. Dit is zo’n moment.

In de VS zijn de telecom bedrijven 5G aan het uitrollen. Het punt is alleen, het is geen 5G. Zonder Huawei kunnen ze namelijk geen echte 5G uitrollen. De snelheid is nu wel fors hoger dan met 4G, maar het is nog lang niet de snelheid die een echte 5G zou kunnen halen.

Alibaba gaat haar aandelen splitsen voor de IPO in Hong Kong. Meestal is dat extreem goed voor de koers van zo’n aandeel.

China heeft de waarschuwing uitgedaan dat het geen zaken meer zal doen met elk bedrijf dat zich inlaat et de wapenverkopen aan Taiwan. In het verleden was deze dreiging niet zo interessant. Nu echter zijn Amerikaanse bedrijven behoorlijk afhankelijk van onderdelen en materialen uit China geworden.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *