LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 januari 2019

brexit
  • Wereldnieuws is uiteraard vandaag dat het Britse Lager Huis tegen het Brexit voorstel van de regering heeft gestemd. De grote vraag is nu uiteraard wat dit gaat betekenen. Is men het parlementair niet eens met het akkoord en wil men een ander akkoord, of is men zelfs zo ver dat heel de Brexit van tafel gaat? Niemand die het nu met zekerheid kan zeggen. De meest logische weg lijkt nu toch de bevolking nogmaals vragen. Immers de politiek komt er niet uit. Het idee dat je tegen een Brexit bent en als politicus dan toch de Brexit kan uitvoeren is belachelijk. Achteraf gezien hadden de politici die voor de Brexit waren de zaak ter hand moeten nemen.
  • Er is een enorme consolidatieslag bezig binnen de goudmarkt. Na de fusie tussen Barrick en Randgold is nu de fusie tussen Goldcorp en Newmont Mining bekend gemaakt. Ook is de overname van Tahoe Resources door Pan American Silver Corp goedgekeurd. Deze laatste transactie zal op 26 debruari definitief worden. Saillant detail… aandeelhouders Tahoe kunnen kiezen tussen $3,40 cash of aandelen Pan American Silver Corp. Ik raad dat laatste aan.
  • Ford en Volkswagen gaan wereldwijd samenwerken. De nadruk zal daarbij komen te liggen bij pick ups en bestelwagens.
  • De zakelijke investeringen van Chinees geld in de VS is dramatisch afgenomen. In 2016 was het nog 46 miljard. In 2017 was het 29 miljard en in 2018 was het nog slechts 4,8 miljard. Daarentegen nemen de particuliere investeringen van Chinezen in de huizenmarkt van de VS wel toe.
  • Apple heeft 10x meer batterijen moeten vervangen dan het bedrijf verwacht had. Ze hebben de problemen met de batterijen echter goed buiten de wereldpers kunnen houden. Apple is nu gekomen met een nieuwe (*dikkere) achterkant voor bepaalde iPhones waarin de batterij verwerkt zit. De telefoon wordt een stuk dikker, maar je kan extreem veel langer met de iPhone werken. In de VS gaat dit batterypack 129 dollar kosten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *