LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 januari 2019

brexit
  • Het VK krijgt geen nieuwe toezeggingen vanuit de EU. Het Engelse parlement zal moeten kiezen. Het wordt de Brexit volgens de afspraken met May, of het wordt chaos, want niemand weet wat er gaat gebeuren als het akkoord nu door het parlement afgewezen gaat worden.
  • De ECB wil niet gecontroleerd worden. Het weigert mee te werken aan een onderzoek door de Europese rekenkamer. Dít is nu één van die dingen die in Europa anders moeten. Geen controle is corruptie. Kortom, de ECB is corrupt. Wat doen we daar nu aan?
  • De industriële productie ging in november 2018 ten opzichte van oktober 2018 met 1,7% omlaag. De vraag is of de beoogde groei van de Europese economie in 2018 dan nog wel gehaald is.
  • In China is een Canadees ter dood veroordeeld voor het smokkelen van drugs. Het wordt gezien als een drukmiddel naar Canada toe vanwege de Huawei topvrouw die daar op verzoek van de VS nog altijd vastgehouden wordt. Mogelijk zitten er ondertussen al tot wel 15 Canadezen vast in China. Allemaal officieel niet gelinkt aan de Meng zaak, maar ondertussen gaat iedereen er van uit dat die link er uiteraard wel is.
  • Een anonieme belegger heeft 19.000 put opties op de S&P 500 geschreven. Daarmee hoopt en verwacht deze belegger dat de index niet verder zal dalen. Als hij of zij gelijk krijgt, dan is de verkregen optiepremie voor hem of haar. Daalt de index wel, dan kan het nog spannend voor die belegger gaan worden. De opties lopen 18 december 20202 af. De uitoefenprijs ligt op 2.100 punten voor de S&P 500. De index staat nu op 2.582 punten.
  • De CEO van Wereldhave gaat per 1 april 2019 voor een andere partij in de vastgoedsector gaan werken.
  • Swiss Re heeft een winstwaarschuwing uit doen gaan. Er komt een aantal grote claims aan en dat gaat de resultaten over het laatste kwartaal negatief beïnvloeden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *