LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 okt 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 okt 2020

huurprijzen gedaald
  • De Chinese Centrale Bank doet er van alles aan om de kracht van de Yuan in te perken. Zo kocht ze groot Japanse staatsobligaties in om daarmee de vraag naar Yen te vergroten. Het lijkt niet te helpen. Ook niet zo gek, de Chinese economie draait op volle toeren terwijl vooral de VS en Europa zwaar onder (Corona) druk staan.
  • Ook in Zuid Korea is de IPO markt “hot”. Een platenlabel is naar de beurs gegaan en het werd een enorme hit. Wat is een IPO? Ik maakte er recent een video over. Kijk die hier. https://youtu.be/dlWg2w6Vvx0
  • Hoe blijf je in het nieuws komen? Vraag het Elon Musk! Hem lukte het deze week twee keer omdat hij de prijs van de Tesla S deze week twee keer omlaag aangepast heeft. Dubbele exposure!
  • President Xi van China heeft in een speech duidelijk gemaakt dat hij Hong Kong verder wil integreren in het totale China. De afspraak met het VK is vergeten. Hij negeert het gewoon. Wie wil daar wat aan doen? China kan het vanuit kracht en daarom laat het zich niet tegenhouden. Welkom bij het nieuwe China.
  • De VS heeft banken gewaarschuwd dat ze te maken krijgen met sancties als ze zaken doen met Chinese en Hong Kong functionarissen die de onafhankelijkheid van Hong Kong ondermijnen.
  • Motorliefhebbers opgelet! Royal Enfield is een Indiase onderneming die tegen relatief lage kosten retro look motoren aan het westen gaat leveren. De motoren zien er fantastisch uit.
  • De gemiddelde huurprijs in Nederland is omlaag, terwijl koopprijzen blijven stijgen. Vooral expats blijven in eigen land en dat zet de huurmarkt in Nederland nu onder druk.
  • Hotelketen Postillion heeft alle Nederlandse vestigingen voor enkele weken gesloten. Het is nu niet rendabel om ze open te houden. De keten verwacht over 2020 een 65% lagere jaaromzet te maken.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *