LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 okt 2019

syrie, turkije, oorlog

De situatie in Syrië is in enkele dagen tijd compleet anders geworden. De Koerden hebben de hoop op een autonome regio binnen Syrië laten varen en hebben zich weer gelieerd aan Sadat. Syrische troepen nemen daarom nu de posities van de Koerden in en hebben alle recht de Turken terug naar de Turks/Syrische grens te drijven. Rusland heeft haar standpunt nog niet bekend gemaakt. Het wil graag vrienden zijn met Turkije (enorme wapenverkopen en losweken van NAVO), maar Rusland heeft ook grote belangen in Syrië (IJsvrije haven en grote militaire basis). De Turken gaan nu ernstige druk vanuit Moskou ervaren om zich terug te trekken. Rusland is nu de baas in de regio. Als Turkije dat niet wil erkennen, dat zal ze het gaan voelen.

WeWork was volgens de zakelijke bankiers enkele weken geleden nog 45 miljard waard. Nu kwam er een bericht van het bedrijf dat het overweegt om gered te worden door Softbank. Hoezo gebakken lucht? Dit is wel een heel extreem verhaal. Overigens is het de vraag of Softbank wel in beeld komt. JP Morgan heeft blijkbaar de voorkeur van het nieuwe management. De bank is naar verluidt bereid om 5 miljard dollar aan schulden te herfinancieren.

ING overweegt om de Poolse bank mBank over te nemen.

Goldman Sachs heeft haar belang in Besi vergroot. Ze hebben nu een 5,14% belang in het bedrijf.

De prijs van olie is gisteren 2% gedaald. Blijkbaar is de angst voor een escalatie in de Golf van Hormouz afgenomen.

Gaat de Brexit nog komen? Er lijkt eindelijk wat beweging te zijn, maar vooral de Engelsgezinde Noord Ieren dreigen dwars te liggen.

Een Zwitserse bank ligt onder vuur omdat het steeds weer blijkt dat corrupte inwoners van Venezuela er hun illegaal verkregen geld kunnen stallen. De bank wordt nu geconfronteerd met meerdere aanklachten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *