LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 november 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 november 2019

daimler

Daimler ontslaat een deel van het personeel om via die kostenbesparing geld vrij te maken om elektrische auto’s te ontwikkelen. Ze verwachten 1,6 miljard te gaan besparen.

Volgens 3i, de eigenaar van onder meer winkelketen Action is deze concept momenteel al 10 miljard waard. De waardebepaling werd noodzakelijk omdat enkele aandeelhouders hun winst willen nemen. 3i zal haar aandelen aanhouden.

China wil een technologische voorsprong op het gebied van AI en blockchain gaan opbouwen en gaat zich bewust richten op deze twee onderwerpen.

Tesla heeft momenteel een 80% marktaandeel in de VS daar waar het elektrische auto’s betreft. De enige die op korte termijn een geduchte concurrent lijkt te kunnen worden is Ford. Die wil binnen een jaar op de markt komen met een auto die minstens net zo sexy is als de Tesla 3, maar dan op alle fronten net iets beter. Of Ford dat kan waarmaken, dat moeten we afwachten.

Ook de Chinese centrale bank is enorm veel geld in de economie aan het pompen. Blijkbaar kan ook die economie niet groeien langer zonder aan het monetaire infuus te liggen.

De IPO van Alibaba in Hong Kong lijkt 13,8 miljard dollar op te gaan leveren.

De VS wil meer geld van Zuid Korea om daar Amerikaanse troepen te handhaven. De klant bepaalt zou ik zeggen, dus als Zuid Korea moet betalen voor de inzet, dan zou het ook inspraak moeten hebben in wat de VS er legert.

Volgens de CIA is de IPO van Aramco broodnodig omdat Saoedi Arabië zonder geld komt te zitten. De spilziekte van de elite is het land aan het uithollen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *