LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 juli 2021

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 juli 2021

  • Gisteren is de prijs voor olie flink gedaald, terwijl de prijs voor goud juist meer dan 1% wist te stijgen. De beurzen sloten de dag verdeeld.
  • De consumentenproducten toezichthouder in de VS eist van Amazon dat het bedrijf honderdduizenden gevaarlijke producten terughaalt. Deze producten zijn via het netwerk verkocht aan consumenten, maar vormen een gezondheidsrisico. Het betreft onder meer 400.000 haardrogers zonder bescherming tegen een schok.
  • Ooit de grootste olieraffinaderij in de VS en nu een faillissementsaanvraag na enkele lekkages die het bedrijf de kop kosten. Vanwege die aanhoudende lekkages is de raffinaderij nu onder dwang gesloten en daarop volgde de faillissementsaanvraag. In de Trump jaren hebben sommige oliebedrijven er in de VS een puinhoop van gemaakt. Er was immers toch geen toezicht. Dat is nu anders en dat heeft een enorme impact.
  • Cathie Wood is van mening dat Chinese tech aandelen vlak voor een waarderingsherijking staan en dus fors in waarde kunnen dalen. Ze heeft dan ook haar Chinese tech aandelen verkocht. Het gaat onder meer om aandelen Tencent.
  • De ECB begint een onderzoek naar een digitale munt. Deze zou er dan op zijn vroegst over vijf jaar kunnen zijn.
  • Ierland lijkt toch bereid haar vennootschapsbelasting te willen verhogen. Het tarief is er nu 12,5%. De OESO wil een wereldwijde basis van 15% hebben. De Ieren leken eerst niet bereid daarin mee te gaan, maar voelden dat andere landen dan ineens niet zo vriendelijk meer waren richting Ierland. Het land kan vanwege de Brexit wel wat sympathie gebruiken en dus lijken ze nu wel bereid naar 15% te willen gaan.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *