LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 december 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 december 2023

  • Mijn tegoed op de NEO Finance rekening is nu boven de 82.000 euro gekomen. Ik probeer er alles aan te doen om over zo’n acht jaar 250.000 euro op die rekening te hebben staan. Met de huidige rendementen verdubbeld het vermogen grofweg iedere zes jaar. Ik moet dus nog even bij blijven storten om het te halen. Meer informatie vindt je hier.
  • Wie mij de afgelopen dagen op tom@lassing.nl probeerde te bereiken heeft mogelijk nog geen reactie gehad. Ik heb een probleem met het benaderen van mijn server gehad en ik was ziek. Alle sites bleken bijna twee dagen bereikbaar voor iedereen, behalve voor mij zelf op mijn huisadres.
  • De FED wil de rente niet verder verhogen en denkt aan een serie rente verlagingen in 2024.
  • Cathie Wood is weer de nummer één in de Hedge Fund wereld. Het is te danken aan slechts één fantastisch gekozen aandeel. Dat aandeel is naar verluidt Coinbase.
  • Warren Buffett denkt in 5 minuten het overheidstekort van de VS onder controle te kunnen krijgen. Ik denk dat hij een punt heeft. Belangrijkste voorwaarde is dat als het tekort meer dan 3% van GDP is, de congresleden niet herverkozen kunnen worden. Het erge is, hij deed het voorstel al in 2011. Helaas is er nooit iets mee gedaan.
  • Mij werd eerder deze week gevraagd hoe ver je kan kom en als je iedere maand 300 euro spaart en met dat geld 12% rendement haalt. Het was niet makkelijk om aan het antwoord te komen, want ik heb zelf geen formule om de samengestelde interest te berekenen. Maar we hebben Chat GPT… toch? Kijk hier maar eens…
  • De EU heeft besloten om Oekraïne en Moldavië geen blokkade op te werpen voor wat betreft toetreding tot de EU. Hongarije dreigde het te blokkeren, maar liet het toch gebeuren. Wel heeft Hongarije een steunpakket van 50 miljard euro voor Oekraïne tegengehouden.
  • Te makkelijk een hypotheek verstrekken… De Rabobank moet nu 12 miljoen euro aan boetes betalen. Het gaat dus ongetwijfeld nog lastiger voor ondernemers worden om een hypotheek te krijgen. Het zijn immers de mensen met wisselde inkomsten die nu kind van de rekening worden.
  • Er komt een twaalfde sanctiepakket tegen Rusland. Zo mogen we binnenkort geen Russische diamanten meer invoeren en wil men de controle op sancties gaan opvoeren. Maakt dat écht iets tot een nieuw pakket? Ik vind het maar mager hoor. Alsof je een wet invoert over maximum snelheid en dan pas later een wet gaat invoeren over handhaving… Het is in mijn ogen voor een show voor de Bühne. Het heeft niet veel om het lijf.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *