LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 15 april 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 15 april 2022

  • Gisteren heb ik een video met daarin een analyse op aandelen ASML gemaakt. Zeker waard om even te bekijken.
  • Rusland wordt in Scandinavië gezien als zeer agressief en men overweegt om zich bij de NAVO aan te sluiten. Zelfs Stalin kreeg dat niet voor elkaar. In reactie op die mogelijke stap bewijst Rusland haar agressiviteit door nu al raketten nabij Finland te plaatsen…
  • Rusland verloor gisteren haar Zwarte Zee vlaggenschip. Een klap die hard zal aankomen in Moskou. Het schip heeft nu in haar gezonken toestand een nieuwe naam, gekregen… Het staat nu belend als het “Snake Island Memorial Reef”.
  • Volgens EWI bestaat er een kans dat de huizenmarkt in de VS op haar top is. Lees hier (in het Engels) verder.
  • Rusland begint in te zien dat de toekomst van haar energieverkopen in het Oosten ligt en niet langer in het Westen. Europa gaat nooit meer afhankelijk willen worden van Rusland.
  • Volgens Larry Summers werkt de VS zich door de acties van de FED naar een recessie toe. De reden daarvoor ligt naar mijn idee echter niet in de VS, maar veel meer in China en Europa. De economie van China ziet er heel slecht uit, met de vastgoed en Corona problemen die daar nog heel actueel zijn. Europa zal geen steun voor de economie van de VS zijn omdat de hogere energieprijs de economie van Europa hard gaat raken. Dat gaat de handel tussen de VS en Europa geen goed doen. Ondertussen neemt inflatie nog altijd toe en veel ruimte om de rente te verhogen is er voor de FED niet.
  • De handel in het aandeel Peleton werd gisteren in de VS stopgezet vanwege het bericht dat het bedrijf het lidmaatschap duurder gaat maken. Om een eerlijke handel mogelijk te maken werd daarom de handel voortijdig stilgelegd. Het aandeel verloor 4,6% aan waarde. Dat viel nog mee, want de aandelen PLBY, BBIG en ISPO verloren flink meer.
  • Aandelen als Zoom, ROKU, Pinterest en Docusign hadden gisteren een slechte dag. Ze verloren zo’n 4% aan waarde.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *