LADEN

Typ om te zoeken

Elon Musk doet officieel bod op Twitter

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Elon Musk doet officieel bod op Twitter

Elon Musk zegt bereid te zijn om $54,20 per aandeel Twitter te geven Dat is een flinke bonus ten opzichte van de huidige koers. Gisteren was de koers van het aandeel Twitter rond de $47 te vinden.
Hij wil dus niet alleen de 9% die hij nu heeft, maar hij wil volledige controle over het bedrijf.
Je moet wat als je schatrijk bent…
Het is maar waar je bezig mee wilt zijn.
Ik had tot vanochtend nog geen bericht gezien over hoe de directie van Twitter deze gang van zaken nu eigenlijk vindt. Vanochtend echter las ik dat de directe een poison pill overweegt. Dat kan bijvoorbeeld door extra aandelen uit te geven die dan niet vrij verhandelbaar zijn, waardoor een overnemer nooit meer dan 49% van de aandelen kan bezitten.
De directie heeft daarmee aangegeven dat het bod van Musk ongewenst is en als vijandig gezien zal worden. Het aandeel Twitter ging omlaag vanaf het moment dat het standpunt van de directie bekend werd. Uiteindelijk sloot het aandeel 3,66% lager.
Maatschappelijk gezien hoop ik dat de actie van Elon Musk nergens komt. Het moet niet zo zijn dat een superrijke maar even een toonaangevend bedrijf koopt om er zijn persoonlijke speeltje van te maken. Het zou goed zijn als hij dus niet succesvol gaat zijn.
Laat hij zijn eigen Twitter maar maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *