LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 sept 2021

  • AngloGold heeft aangekondigd dat het de resterende (80m5%) aandelen Corvus Gold gekocht heeft voor 370 miljoen dollar.
  • Mailchimp is/wordt overgenomen door Intuit. Hier ga ik later deze week een artikel over schrijven. Een deel van de overname som zal in de vorm van Intuit aandelen geschieden.
  • DSM wil haar materialen divisie verkopen en zich daarna volledig op gezondheid, voeding en biowetenschappen richten.
  • De topman van Funda moet vertrekken. De NVM wil haar machtspositie in die service nog niet kwijt en daarmee staat het allemaal wat stil in en rond Funda. Dat leverde spanningen op en nu heeft de CEO het veld moeten ruimen. Hij zal eind dit jaar definitief vertrekken. De angst bij 250 makelaars is dat er binnenkort een concurrent komt die wel met vernieuwingen kan en wil komen. In 2001 was ik ook actief in die markt en wat we toen wilden ontwikkelen is er nog altijd niet… Hoezo iets te ver voor de muziek vooruit lopen…
  • Het heeft dit jaar minder gewaaid. Dat zorgt er voor dat in Duitsland kolen weer de belangrijkste energiebron zijn geworden. In de vorige jaren was dat wind. In 2038 wil Duitsland OOK volledig stoppen met het gebruik van steenkool. Ze maken het zich wel heel moeilijk in Duitsland.
  • De koers van aluminium is tot een hoogste koers in dertien jaar gestegen. Een reden daarvoor is de staatsgreep in Guinee. Veel bauxiet komt uit dat Afrikaanse land. Daarbij is in China de prijs van elektriciteit enorm gestegen waarna enkele aluminiumfabrieken hun productie terug brachten.
  • Pharming heeft een primair eindpunt behaald bij haar onderzoek naar de behandeling van Covid-19 middels Ruconest. Ik heb er nog niet veel over gelezen, maar ik was niet echt onder de indruk van de eerste resultaten die ik las… De eindfase halen met een zo-zo product is niet echt iets om heel enthousiast over te worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *