LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 nov 2022

  • Bij crypto bedrijf FTX is een miljard dollar aan geld van klanten gebruikt voor speculatie en vervolgens verloren gegaan. Oprichter Sam Bankman-Fried was in staat om zonder intern problemen te krijgen het geld te misbruiken voor speculaties. Hij heeft nu wel een probleem, en zijn klanten ook…
  • De overwinning van Oekraïne rond Cherson is compleet. De Russen hebben er een slachting ondergaan en hebben enorme hoeveelheden materiaal achter moeten laten.
  • Mozambique is nu officieel ook een LNG exporteur geworden. Het gas wordt twee kilometer uit de kust gewonnen door het Italiaanse bedrijf ENI.
  • Meta stopt met het produceren van slimme speakers en smartwachtes. 13% van het personeel gaat ontslagen worden.
  • Hoe probeert Elon Musk Twitter te redden… Hij heeft SpaceX een dure reclame campagne laten kopen op het Twitter netwerk. Voor de rest gaat het snel bergafwaarts met Twitter. Het bedrijf dreigt een miljard aan boetes te krijgen vanwege de problemen en het gebrek aan toezicht op de operaties van het bedrijf. Verderop deze nieuwsbrief meer over Twitter.
  • Na de geconstateerde problemen bij FTX worden nu ook andere crypto bedrijven onderzocht op twijfelachtige transacties. Het feit dat die handel “vrij” was, heeft enkele ondernemers er toe gebracht dingen te doen die elders in de econ0omie pertinent verboden zijn. Dat was niet zonder reden. Dat blijkt bij FTX wel weer. Ook Crypto.com wordt nu verdacht van een verdachte transactie. Het bedrijf stuurde A$ 10,5 miljoen naar een verkeerde persoon.
  • In de VS heeft een rechter (door Trump geïnstalleerd) heel het leningsvergevingsprogramma voor studenten geblokkeerd. Volgens hem is het plan onconstitutioneel en dus illegaal. De vraag is wat er nu gaat gebeuren, want ik neem toch niet aan dat Washington een rechter uit Texas het beleid laat bepalen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *