LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 februari 2019

Deze week werd ik er weer even aan herinnerd dat ik mijn Turbo beleggen cursus twee jaar geleden offline heb gehaald. Eigenlijk heel zonde, want het was een prima cursus. Daarom de hele dag weer hard gewerkt om deze alsnog toch weer online te krijgen. turbospecialist.nl zal later vandaag weer online gaan komen.

  • Gisteren is bekend geworden wat een aantal beleggers al wisten, namelijk dat TradersOnly op het punt stond overgenomen te worden door Lynx. Gisteren is dat gerealiseerd en is het officieel naar buiten gekomen.
  • Een voormalige advocaat van Apple is in de VS opgepakt voor handel met voorkennis. Hij maakte met zijn transactie 339.000 euro winst. Je zou denken, zo’n man is rijk genoeg, hij heeft dat soort acties niet nodig… Maar criminaliteit is niet gebonden aan sociale status. In iedere laag van de bevolking komen criminelen en mensen met een criminele inslag voor.
  • Spijkerbroekmaker Levi Strauss wil weer naar de beurs komen. In 1971 ging het bedrijf al eens naar de beurs, maar het werd er in 1984 weer vanaf gehaald. Het bedrijf is ondertussen al 145 jaar oud.
  • Airbus gaat de productie van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld staken. Er is te weinig vraag naar de A380. Het bedrijf gaat inzetten op kleinere vliegtuigen waar veel meer vraag naar is.
  • Credit Suisse maakte in 2018 voor het eerst sinds 2014 weer winst. Het werd een winst van 2 miljard franc.
  • Ford gaat in de VS 1,5 miljoen auto’s terugroepen. Buitenlandse fabrikanten krijgen daarop standaard van de Amerikaanse overheid een forse boete. Zou dat dan nu ook voor Ford gaan komen?
  • Er was de laatste maanden paniek over de slechte data vanuit China. China zou op sterven na dood zijn door de sancties van de VS. Nu, de cijfers over januari laten toch echt een ander beeld zien. De export was 9,3% hoger dan een jaar geleden en dus voor de sancties. De import nam met 1,5% af. Kortom, het handelsoverschot met de wereld nam toe tot bijna 40 miljard dollar in één maand.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *