LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 februari 2019

hernieuwbare energie

Gisteren een enthousiaste mail van Harm van Wijk gekregen. Hij is zijn trading software aan het promoten en kreeg er de laatste dagen heel veel klanten bij. Ineens ‘zien’ ze de voordelen van deze prachtige hulp bij het traden. Kijkt u hier

  • De Amerikaanse beurzen waren gisteren enthousiast hoger. Zo’n 1,5% winst werd er geboekt. Beleggers zijn blij met de budgetdeal die in het Congres is gesloten. De vraag blijft natuurlijk wel of de deal er ook echt bij Trump door heen komt. Trump wordt namelijk vanuit ultrarechts opgeroepen om niet akkoord te gaan en de overheid weer op slot te zetten.
  • Heineken heeft qua omzet in 2018 een fantastisch jaar gedraaid. Het was vooral alcoholvrij bier van eigen makelij die het goed deed. Het bedrijf groeide 8%. De netto winst viel door hogere inkoopkosten wel iets lager uit.
  • De onderhandelingen tussen de VS en China, die volgens Trump fantastisch zouden verlopen, moeten een nieuwe en daarmee verder weg gelegen deadline krijgen, want de onderhandelaars komen er niet uit. Gelukkig hebben ze het wel over een verzetten van de deadline in plaats van het dood verklaren van de onderhandelingen.
  • AkzoNobel heeft vooral in China lagere omzetten gemaakt. Er werd vooral; minder verf verkocht.
  • Toezichthouder DNB en het Ministerie van Financiën hebben een verklaring over ING samen opgesteld. In feite hebben ambtenaren van het ministerie de verklaring voor de toezichthouder opgesteld. Minister Hoekstra vindt dat OK. Ik denk dat de Chinese muur tussen beide organisaties dringend aan renovatie toe is. Dit moet niet kunnen. Wat is dat voor toezichthouder als derden kunnen dicteren wat je naar buiten moet gaan brengen?
  • Alle mooie woorden van Rutte ten spijt, de realiteit is dat Nederland van alle landen in de EU het verst verwijderd is van de gestelde doelen op het gebied van hernieuwbare energie. Ik geef daar vooral Koninklijke Olie de schuld van. Die hebben topmedewerkers in politiek Den Haag gesplaatst en via hen wordt veel aan initiatieven rondom hernieuwbare energie afgeschoten.
  • Volgens George Soros kan de EU net zo uit elkaar klappen zoals dat de Sovjet Unie overkomen is. De EU lijkt op het politbureau van de Sovjets. Overigens is Soros een grote voorstander van een heel hechte EU. Hij denkt dat de Brexit en eventuele andere exits vergelijkbaar gaan zijn met de uiteengevallen Sovjet Unie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *