LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 april 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 april 2023

  • ETF fondshouder VanEck lanceerde vorig jaar de Digital Mining ETF en gaat die ETF nu weer liquideren.
  • Gisteren een prachtige beurs in de VS. De Nasdaq twee procent omhoog. Een bevriende analist mailde me net dat het zijn inzicht is dat de beurs gisteren topte. We gaan het zien. Het is opmerkelijk hoe goed de beurs het doet. De analist gaf me aan dat hij vooral naar de geldhoeveelheid M2 kijkt. Dat is geen slecht idee. Die indicator zegt hem dat de geldhoeveelheid nu afneemt. Dat is normaal gesproken slecht nieuws voor de beurs.
  • Mijn Goldmoney rekening is nu definitief te ziele. Goldmoney is actief bezig om Nederlandse klanten uit te schrijven. De AFM is blijkbaar te lastige vragen en eisen aan het stellen. Heel raar, want we werken met Europese regels, dus eigenlijk zou de wet in Europa overal gelijk moeten zijn. maar dat is ze dus niet.
  • In de VS is een 21 jarige soldaat opgepakt voor het lekken van de Pentagon staatsgeheimen. Blijkbaar kon hij zo maar bij deze stukken komen. Een wel heel raar verhaal en een blamage voor de VS. Overigens heb ik het idee dat de stukken aangevuld zijn met extra stukken die de Russen moeten misleiden, maar zekerheid heb ik daar niet over. Zie mijn video er over.
  • Google moet zich bij de rechter gaan verantwoorden vanwege een misbruikt Sonos patent. Op 8 mei gaat de rechtszaak van start.
  • Hedge funds hebben hun belangen in financiële waarden de laatste weken laten toenemen. Door de faillissementen van enkele banken gingen koersen zwaar onderuit en de hedge funds hopen er op dat het IMF gelijk heeft als ze zegt dat de zaak nu onder controle is. Ik geloof dat nog niet. Naar mijn idee is het slechts wachten op de volgende bank die gaat omvallen of dreigt om te vallen.
  • Bitcoin is weer boven de 28.000 euro gekomen.
  • Zo’n 60% van alle leningen vanuit het Chinese “Belt and Road” project lopen achter op de betalingen. Heel het project lijkt op een dood spoor te zitten. Het project is ook een pijnpunt in de relatie tussen Rusland en China, omdat China ook veel in Oekraïne geïnvesteerd had. Dat is allemaal verloren gegaan.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *