LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 juni 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 juni 2018

– Serieuze busreizen kan je in Brazilië nu ook betalen met crypto’s. Gezien de transactiekosten gaat het hier niet om stadsritjes. Ga je echter van de ene naar de andere regio, dan hebben we het in een land als Brazilië over serieuze afstanden. Daar horen serieuze ticketkosten bij en dan is afrekenen met crypto geen gek idee.
– Ik heb gisteren nog weer even een aandeel uit mijn Royalty rapport bijgekocht. Het was helaas lager dan mijn eerste aankoop en ik zie dat in dit geval als een koopkans. Het is een klein bedrijf met vorig jaar een beurswaarde van 26 miljoen en 2 miljoen cash. Nu nog slechts 22, miljoen waard en 3 miljoen in kas. Het loopt dus qua cashflow fantastisch, alleen beleggers ‘zien’ het nog niet. Ik wel en koop rustig en lustig bij.
– In de VS mogen AT&T en Time Warner fuseren. Een fusie ter waarde van 85 miljard dollar. Time Warner fuseerde al eens eerder in een dergelijke deal, dat werd toen een drama.
– Tesla gaat wereldwijd meer dan 9% van alle medewerkers ontslaan. In de VS is een dergelijke maatregel geen uitzondering. Je kan dan als afdelingsleiding je kneusjes dumpen.


– In Turkije is Philips onderwerp van een onderzoek naar misbruik van patentlicenties. Een Turkse concurrent klaagde succesvol bij de mededingingsautoriteit en die is na een kort vooronderzoek nu van plan door te zetten met een volledig onderzoek.
– Trump heeft in Singapore toezeggingen gedaan die tientallen jaren politiek in één keer ongedaan maken. Zowel de VS als Noor Korea zijn in het verleden leugenaars naar elkaar gebleken. De vraag is of Trump nu niet met beide benen tegelijk in het moeras springt. Japan en Zuid Korea zijn er in ieder geval niet gerust op.
– De deal van Trump rondom het Chinese bedrijf ZRE is nog niet rond. De senatoren zijn van plan deze deal om zeep te helpen. Het aandeel ZTE is vanochtend 40% lager geopend.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *