LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 januari 2021

  • Gisteren heb ik 25 euro Beursbox sponsoring gekregen. Heel erg bedankt daarvoor. Het geld is nu overgemaakt naar Neo Finance en dient om mijn pensioenvoorziening te vullen. Zoals ik al eerder aangaf, heb ik als ondernemer dat pensioen te lang genegeerd. Ik vrees dat veel ondernemers in datzelfde bootje zitten.
  • Volkswagen verkocht in 2020 15% minder auto’s.
  • Het laten bezorgen van de boodschappen is in 2020 een enorme groeimarkt gebleken. Er was een groei van bijna 50%.
  • Nu de lock down verlengd wordt, is het vrijwel zeker dat de Nederlandse economie in een recessie zal komen. De vraag is of er wel politici zijn die ons nog UIT de lock down durven te brengen. Ondertussen zitten enorm veel ondernemers met de handen in het haar. Hulp is er voor de grootste bedrijven zoals de Efteling, maar de kleine ondernemer krijgt amper hulp. Zeker ondernemers die met een flinke voorraad zitten hebben een probleem. Denk bijvoorbeeld aan kledingzaken.
  • Mike Pence zal artikel 25 niet activeren. Dus ondanks dat hij vorige week aan de dood ontsnapt is terwijl zijn president die menigte op hem afstuurde, is hij niet van plan te handelen. De Democraten gaan nu ‘gewoon’ de afzettingsprocedure in.
  • Shell gaat in Nederland 900 banen schrappen.
  • Heijmans mag de komende jaren enkele honderden grondgebonden sociale huurwoningen gaan bouwen in en rond Eindhoven.

De geruchten gaan dat er in New Mexico en Texas weer een groot olieveld gevonden is. Men praat over een veld dat op dit moment wel eens een waarde kan hebben van meer dan 500 miljard dollar.
Als dat zo is, dan is er één bedrijf dat hiervan enorm kan profiteren. namelijk het bedrijf dat de rechten op de oliewinning heeft. Als de geruchten waar zijn en als het bedrijf inderdaad de rechten heeft, dan is een koers die x100 of meer gaat misschien niet zo heel gek.
Maar… het kan ook een enorme hoax zijn.
Ik heb er een video over gemaakt

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *