LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 jan 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 jan 2022

  • Het aandeel Philips verloor gisteren 15% aan waarde nadat bleek dat de Apneu affaire groter blijkt te zijn dan men eerst heeft doen geloven. Tijd voor een grote schoonmaak bij Philips.
  • Er wordt door sommige politici en journalisten gewezen naar de meevallende faillissementscijfers om daarmee aan te geven dat het allemaal zo slecht niet gaat met ondernemers en ondernemingen. Wat het echter vergeet te vermelden is dat het aantal vrijwillige bedrijfssluitingen met 20% is toegenomen. Verder is het zo dat men nu ‘blijft hangen’ omdat de steun die er wel is, nét genoeg is om te blijven hangen, of men werkt nu tijdelijk elders. Kijk ik naar mijn jongste dochter… Die is nu invalleerkracht om de eindjes aan elkaar te knopen. Hun bedrijf levert alleen maar verlies op, maar ze werkt elders om dat verlies aan te vullen. Je wilt immers je bedrijf heel graag redden, daar heb je jaren voor gewerkt. Sukkels die dan stellen dat het allemaal wel meevalt zijn mensen die een baan hebben waarbij ze geen financiële nadelen ondervonden hebben. Ik kan me wel kwaad maken om zulke onnozelaars.
  • In Hongarije heeft de regering de voedselprijzen vastgeklikt om de inflatie te beteugelen.
  • We gaan er dit jaar door inflatie flink op achteruit. De inflatie houdt ook nog wel even aan is de verwachting van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
  • De inflatie in de VS is ondertussen al op 7% gekomen. Dit gaat al behoorlijk pijn doen daar, want het wordt al een uitdaging om met degelijke investeringen 7% te halen.
  • Cruiseschip operator Genting (Hong Kong) zag haar aandelen gisteren met 50% dalen nadat bekend werd dat ze de schulden niet op tijd kunnen aflossen.
  • Cuba heeft een eigen vaccin weten te ontwikkelen dat naar eigen zeggen een 90% bescherming biedt. Het betreft een vaccin dat in drie injecties toegediend moet worden. Ze vaccineren kinderen al vanaf twee jaar. Het gaat om subunit protein vaccines, dus niet de mRNA versies zoals die in het westen worden gebruikt en die zeker geen 90% halen. (De vraag is of de Cubaanse variant die 90% uiteindelijk ook wel haalt)
  • Ik maakte vorige week een video over Alibaba. Mijn conclusie toen was dat er nog geen redenen voor aankoop waren. Er is wat veranderd… kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *