LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 augustus 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 augustus 2019

goud

Barrick Gold dochter Acacia Mining mag weer goud uitvoeren vanuit Tanzania. De problemen zijn nog niet over, maar de kou is uit de lucht. Volgens de lokale overheid heeft de onderneming regels overtreden. Ze moeten nu voor vrijdag een herstelplan inleveren. De koers van het aandeel Barrick sloot op een 2 jarig hoogtepunt.

L’Oréal heeft in de VS een boete van 91 miljoen dollar betalen omdat het volgens de jury bedrijfsgeheimen heeft gestolen van Olaplex. Olaplex was indertijd een start up die mogelijk zou worden overgenomen door L’Oréal. Ze deelden in de onderhandelingen alle geheimen. De overname ging niet door en korte tijd daarna had L’Oréal precies zo’n product ontwikkeld.

Deliveroo stopt in Duitsland om zich te concentreren op de 13 andere markten waar het bedrijf actief is. Takeaway en Just Eat zijn groot in Duitsland en zijn net gefuseerd.

Iedere dag zet de Chinese overheid de wisselkoers van de yuan iets lager neer. Vandaag op 7,0326 per dollar.

De Chinese centrale bank stelt dat het bijna klaar is om een eigen cryptomunt te lanceren. Ik geloof best dat ze dat kunnen. De vraag is of consumenten dat ook willen. De clou van de cryptomunt was dat je deze door de onafhankelijke blockchain kunt vertrouwen. Een blockchain van een centrale bank heeft die onafhankelijkheid niet en zal dan ook dat voordeel van vertrouwen missen.

In Argentinië is door een verrassende verkiezingsuitslag de beurs en de nationale munt in een vrije val gekomen. De munt verloor intraday gisteren 30% van de waarde. End of day was daar nog altijd een verlies van 15% van over. De beurs verloor 35% van de waarde.

De onrust in Argentinië bewijst voor de bewoners aldaar wederom dat goud een veilige plek voor spaargeld is.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *