LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 november 2018

bosbrand

– Gisteren was het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog over was. Miljoenen gingen in die oorlog dood, maar het leed voor de massale sterfgevallen begon pas. De Spaanse griep kreeg na die oorlog de wereld in haar greep en vooral jonge sterke mensen overleden ten gevolge van die griep. Die griep deed meer mensen overlijden dan de hele Eerste Wereldoorlog dat deed. Daarom is het zo belangrijk dat we besmettelijke ziektes binnen de perken houden.
– De bosbranden in Californië zijn enorm uit de hand gelopen. Niet alleen zijn er duizenden huizen verloren gegaan, er zijn ook al tientallen doden te betreuren. Trump overwoog de federale hulp tegen te houden omdat Californië haar bosbeleid gelden niet had gebruikt om het bos terug te dringen. Immers geen bosbranden als je geen bos hebt… Ook een logica.

bosbrand
– SAP neemt Qualtrics over voor een bedrag van 7,1 miljard dollar. Qualtrics is groot in het ontwikkelen van software voor tevredenheidsonderzoeken. Qualtrics is niet beursgenoteerd. De overname zal naar verluidt in cash gebeuren zodat de huidige eigenaren in één keer miljardair zijn. Het bedrijf had al plannen om naar de beurs te komen omdat de familie hun bezit wilden verzilveren.
– De familie Blokker heeft ook de winkelketen Blokker te koop gezet. Na 127 jaar familiebedrijf te zijn geweest, kiest men nu voor een andere strategie. Eerlijk gezegd denk ik dat de familie het opgeeft. Als de keten niet snel verkocht wordt, dan wordt ze door de opkomst van Amazon en Alibaba straks nog waardeloos. De familie wil dus cashen voor het schip strandt.
– AliBaba heeft een nieuw Singels day record gevestigd. In één dag werd een omzet van 30,8 miljard dollar gerealiseerd.

– Japan gaat nog weer eens publieke werken uitvoeren om de economie te steunen. Ze doen dat al sinds 1990 en het lukt maar niet de Japanse economie weer booming te krijgen.
– De dollar wordt sterker en goud zakt weer weg. Ondertussen blijft bitcoin netjes liggen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *