LADEN

Typ om te zoeken

Hecla Mining, de kost gaat voor de baet uit (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Hecla Mining, de kost gaat voor de baet uit (Tom Lassing)

goud

De CEO van Hecla Mining is een man met een ijzeren wil. Dat hebben meer CEO’s, maar weinigen zijn zo eigenwijs en komen er mee weg.
Hij besloot namelijk dat het bedrijf haar productie in enkele mijnen terug moest schroeven om in die periode zowel het management als de techniek van de mijnen te verbeteren.
Dat leek hem een goede investering in de toekomst.
In deze tijd van kwartaal rapportages is dat geen makkelijk besluit. Je gaat dan namelijk één of meer slechte kwartalen rapporteren en dat waarderen beleggers niet. De aandelenkoers kan daar enorm door bewegen. Als je niet uitkijkt kan je dat zelfs rechtszaken opleveren. Rechtszaken van aandeelhouders die stellen dat je doelbewust hun investering met dat besluit minder waard hebt gemaakt.
Durf onder die druk maar eens zo’n besluit te nemen. In het derde kwartaal van 2018 ging de productie met een kwart terug. Door de investering verwachten ze echter in 2019 40% meer te kunnen produceren.
Het is dus echt investeren in de toekomst.

goud
De koers van HL ging van 4,4 begin 2018 naar nu 2,45 dollar per aandeel. Beleggers kunnen de strategie blijkbaar niet waarderen.
U weet nu dankzij dit artikel meer dan veel anderen. We weten namelijk dat de productie in enkele van hun mijnen in 2019 fors omhoog gaat.
Blijkbaar is dat besef nog niet bij andere beleggers doorgedrongen.
Is HL daarmee koopwaardig?
– Dat is de vraag… De trend is neerwaarts, de resultaten van 2018 vallen tegen. Zegt u het maar. Hoe belangrijk zijn de resultaten van nu?
Is het de meest interessante goudmijn op dit moment? Neen, dat niet. Mooie Beursdag is vorige week doelbewust in een andere goudmijn gestapt. De koers daarvan is overigens na de aankoop iets gedaald… De kans die er voor beleggers ligt is dus alleen maar groter geworden.
www.goudaandelen.com

Ik heb overigens aandelen HL in mijn bezit.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *