LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 12 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 12 nov 2021

  • Gisteren hebben een aantal mensen de nieuwsbrief twee keer ontvangen. Bij de eerste verzending had ik het woord ‘singles’ in de titel staan. Dat bleek een spamwoord te zijn en de nieuwsbrief werd op veel plekken geweigerd. Daarom verzending gestaakt en onder een nieuwe titel opnieuw verzonden.
  • Zo als het er nu naar uitziet wordt er in Nederland weer een lock down afgekondigd. Men blijft volharden in het huidige beleid dat tot de hoogste aantallen besmettingen tot op heden heeft geleid. Gewoon blijven doen wat je deed en hopen op andere resultaten! Einstein zei al, er zijn twee dingen oneindig… Het heelal en de domheid van mensen. Alleen over dat eerste twijfelde hij nog.
  • Een Japanse machinist was een minuut te laat en kreeg daarom een inhouding op zijn loon van 45 yen. (Rond de 30 euro cent).
    Hij is naar de rechter gestapt omdat het een menselijke fout betrof en zijn verzuim geen gevolgen voor de dienstregeling had. Hij eist nu zijn 45 yen EN een vergoeding van 2,2 miljoen yen. Dat laatste omdat hij ongetwijfeld nu een nieuwe baan kan gaan zoeken.
  • Ondanks alle corona maatregelen doet de Nederlandse economie het in totaal erg goed. Beter dan verwacht zelfs. De groei zal uitkomen rond de 4%, Daarmee blijft Nederland overigens wel achter bij heel Europa. Heel Europa groeit namelijk (inclusief Nederland) met 5%. Het verschil is te verklaren omdat Nederland minder last had van de Corona dip in 2020.
  • Zoals verwacht heeft Alibaba gisteren een nieuw omzet record behaald. Samen met JD.com werd 139 miljard dollar aan omzet gemeld. Het aandeel JD.com won vannacht flink (+8%), terwijl Alibaba haar koers ‘slechts’ 2,37% zag stijgen.
  • Woensdag was een heel slechte dag voor uranium en grondstoffen aandelen. Ineens angst voor inflatie, zo leek het. Gisteren was het allemaal andersom. Wie dus woensdag in paniek afscheid van de aandelen nam, die zat gisteren al te kijken naar koersen die flink weggelopen waren. Grondstoffenaandelen wonnen gisteren fors. VALE, waarover ik recent wat video’s maakte, won 5,59%. Kijk hier naar de laatste video die ik over Vale maakte.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *